sâmbătă, 18 mai 2013

Masina de tuns iarba...



sau mai bine zis barrrrraitoarea de tuns iarba.
Cine naiba a inventat-o mare "muzician si iubitor de natura" a fost,iar cei ce s-au ingramadit sa o achizitioneze si mai si.Eternul instinct de turma ...vine cineva cu nu stiu ce parascovenie tehnica de ultima ora(sa vanda, sa se imbogatesaca)si repede turma sa se modernizeze vezi bine si ea fara sa mai judece nitel de e bine sau nu.
Maine poimane or constata savantii nostrii,ca zgomotul in exces chiar cauzeaza cancer.Chiar cred,e firesc,avand in vedere stresul accentuat sonor si urmarile lui.Era odata un film pe aceasta tema.

De ce sa tai silentios cosind,ori cu foarfeca ?hai sa mai poluam linistea naturii cu inca o inventie tehnica ,ca si cum nu sunt destule surse de poluare,de imbecilizare sonora.Inclusiv "muzicale".Si ce zgomot "minunat" emite barrraitoarea noastra,mai ceva decat drujba de taiat copaci nu alta.

Bietul fir de iarba,atat de plapand si cuminte dar cu cata ostilitate si zgomot asurzitor  este osandit sa cada!Chiar ne imbecilizam,chiar ne pierdem simtamintele fata de natura,respectul si cultul fata de simbol.Oribil fapt,dureros,strigator la cer!!!

De ne dam atat in vant dupa masini ,si asemeni aparate tehnice,om fi marionetati ma gandesc de niste roboti din spatiul cosmic.!Robot contra Natura!
Oameni buni ,stimati edili,ecologisti ,va rog  renuntati la aceasta masinarie oribila,dati-le asociatiilor de locatari instrumente de bun simt, si de ce nu impuneti obligatia de a se ocupa ei insisi de spatiile verzi din jurul blocurilor.
Ori pentru o suma modesta s-ar gasi multi voluntari dornici sa mai castige un ban in timpul liber pe langa salariul jalnic.Ca sa nu mai vorbesc de someri.
Acum cativa ani veneau oameni ce locuiesc la case si au animale de hranit.Era chiar o placere sa vezi cum cosesc spatiile  verzi din jurul blocurilor.Gardul verde era taiat de locatari cu foarfece.Nu credeti ca era mai bine?!Mai sanatos si mai uman ?

Ascultati va rog,ce va spune inima?










3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Au venit cu motocositoare la bloc?
Păi cât spațiu este?

p.s. să-ți spun totuși, ceva- avem multă iarbă la țară. Află că nici pe gratis nu o iau unii. Asta înseamnă că trebuie cosită, abia apoi dăruită!

Modart spunea...

Pai tocmai...nici spatii cine stie nu sunt pentruv a invoca cumva mult teren,si eficienta tehnica!
Pe la voi nu sunt asemeni rotitoare asurzitoare de tuns iarba?

INCERTITUDINI spunea...

Ba da! în careul din fața blocului lucrează niște persoane care din asta trăiesc.

La țară, iarba a fost cosită mecanic.
Altfel dura o săptămână.
Doar că acolo, nimeni nu deranjează pe nimeni, se lucrează dimineața și seara.