luni, 10 iunie 2013

Origami heart pendant/Origami heart box with flower(12 petals)


"Heart pendant" este un model origami creatie personala care datorita unor pliuri laterale se poate folosi in a reuni doua fotografii fara a utiliza adeziv.In imaginea de mai sus acest model este folosit pentru a alcatui un "heart-stand".S-a adaugat doar o banda de hartie ale carei capete superioare intra in pliurile laterale ale inimii.
Modelul in sine in doua planuri intersectate la 90 de grade este robust si foarte placut ca parte de constructie.Cu mult mai de efect decat modelele plane!

"Heart Pendant"-Personal model from a square.
 It is like a corner in two planes interescted at 90 degrees Has two pockets that allow to insert two photos without glue.
In the  image above,the model was used for a heart-stand using only a strip of paper.No glue.



"Heart box with flower"-o alta creatie personala din  5 piese origami fara a utiliza adeziv!

"Heart box  with flower",it is  a personal origami composition using 5 origami structures.No glue.


In incercarea de a inventa modele prin aceasta tehnica ,uneori reusesc in ziua respectiva cand imi propun asa ceva ,alteori imi ia mai multe zile.Este si cazul acestui model de floare cu 12 petale!Initial am dorit altceva,inspiratia de moment m-a condus insa catre asa ceva.Constructie placuta,interesanta, plecand de la forma de baza "morisca".Centrul pentru un plus de efect estetic  a fost mai apoi elaborat si odata modelul finisat s-a nascut dorinta de a-l evidentia cumva intr-un aranjament.
Inventasem deja modelul de inima prezentat si cercetand ambele modele ,mi-a venit aceasta idee.O inimioara din care "rasare" o floare ,era un design pe care il aveam de mult in minte.
Nu orice model de floare se potriveste,acesta cu o extensie densa circulara chiar se potrivea de minuneMai mult, permitea insertia unei benzi de legatura.Mi-a ramas asadar sa inventez apoi elemente necesare conexiunii de ansamblu.Cu ambitia de a nu utiliza adeziv.Si s-a putut, fara prea mari batai de cap de data aceasta.





2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Nu pot decât să mă minunez.
Știi, cuvintele mele ar fi de prisos.. nu cred că reușește prea multă lume să rezume geometric FLOAREA,ca simbol al perfecțiunii, într-o formă atât de frumoasă, folosind o simplă bucată de hârtie.
Cât talent,cătă răbdare, câte exerciții!
De asta am spus acum vreo câteva zile doar „Felicitări„ ..da, cuvântul meu poate părea nesemnificativ, dar este rostit sincer, cu admirație!

Modart spunea...

Multumesc de aprecieri ce aduc cu sine incurajari!
Eu am lucrat enorm de mult ani buni de zile in aceasta tehnica.Diverse.
Nu uit inceputurile cand ma impotmoleam adeseori in descifrarea unor diagrame.Modele chiar simple dau batai cand iei startul.E nevoie asadar si de rabdare ,intuitie,simt greometric .
Abia dupa ce am reprodus modele create de altii ani de zile ,am trecut mai apoi la creatii personale.Am vazut ca ma pricep,ca am un talent pentru asa ceva si am momentan vreo 60 de modele personale chiar deosebite zic eu..Din pacate de ceva timp incoace nu prea mai am stare de lucru,timp.Aceste modele sunt mai vechi.
Da, ce este fascinant in aceasta tehnica,ce ma intriga si atrage este faptul cum un banal patrat de hartie se poate metamorfoza intr-o atractiva structura fie figurativa ,geometrica sau abstracta.Practic se poate orice reprezenta,fie mai minimalist ,fie mai realist,complex.
Origami vorbeste despre frumusetea si poezia geometriei...