miercuri, 12 iunie 2013

Origami therapy


"Viata e ca un joc de puzzle,tot cautam piesa potrivita ...acea alegere buna pentru a o intregi!"

Cel putin in aceasta tehnica prin procedeele specifice si sistemul de conexiune creat ,piesele se leaga ,se ansambleaza armonios alcatuind volume de constructie clare si atractive prin geometria lor.Cu oamenii e mai greu sa legi discutii coerente ,placute,constructive,deseori se ajunge la certuri ce cresc uneori pana la un veritabil fiasco.Lacrimi si nervi,despartiri,insulte ,rautati.Lumea se cearta,prea mult!Cand sa mai realizezi atatea lucruri minunate,cand nu mai contenim cu contrele ,discutii aprinse si vorbe de ocara care te incarca negativ si te demonteaza psihic.Evident nu stim a comunica,iar asta inseamna in primul rand ca nu stim a ne asculta unii pe altii.

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Eu cred că adevărul este pe la mijloc.
Totdeauna.
De ce trebuie să vezi lucrurile doar așa?
Dacă descoperi că partenerul tău de discuție o „ia pe arătură„, de ce să nu-i spui? poate se rezolvă multe lucruri, așa. viața m-a învățat că lucrurile nespuse și nerezolvate la timp se transformă în altceva- într-o mare și mereu dureroasă sursă de tristețe.

p.s. hârtia se lasă modelată de un singur suflet. ( cu două mâini și o singură minte)

Modart spunea...

Ai dreptate cand spui: "lucrurile nespuse și nerezolvate la timp se transformă în altceva- într-o mare și mereu dureroasă sursă de tristețe."
Dar...tocmai asta este,ca sa existe o comunicare adecvata,fructuoasa este necesara o anume pregatire,educatie ptr ea.Eu cred ca noi romanii suntem deficitari la acest capitol.Comunicarea presupune chiar si un cadru organizatoric expre creat,ce sa mai spun de o anumita arta si bun simt al conversatiei.
Apoi empatie...si vezi tu ca nu e cu adevarat asa usor.Doar daca constientizam lipsurile ei,putem perfecta multe.

ps; De spus,am spui de n ori,si tot acolo ajung...de unde am plecat!.Stii vorba aceea...:"fiecare pasare pe limba ei piere",eu cam asta constat.