miercuri, 11 septembrie 2013

Cainele Simbolul Prieteniei si Devotamentului/Hachi - povestea unui caine

Vizionare online aici:
http://filmehd.net/hachiko-a-dogs-story-2009-filme-online-gratis-subtitrate-in-romana.html

Sincer,ma simt cumplit de ravasit si indurerat dupa toata aceasta cacealma a extremismului uman  ,in care gravitatea unui icident  este absolut stupid generalizata  si neprofesional ,neobiectiv mediatizata .Nici baremi  o ancheta de rigoare a celor intamplate exact nu a existat,si mai trist,nepermisibil, nu s-au audiat pareri ale celor care iubesc cu adevarat animalele,a medicilor veterinari,a specialistilor in comportamentul acestei rase ori opinia publica prin diverse sondaje!!! Ma asteptam,am prevazut,m-am temut de la bun inceput ca se va ajunge la aceasta aberanta si inumana masura a unui genocid canin.La asta trebuia sa se gandeasca si mass media,nu la rateing ci la crearea unui cadru al comunicarii din care sa rezulte solutii preventive cu nuantele si diferentierile de rigoare!!!.

Cate aberatii am auzit si citit zilele acestea,ce mentalitati extremiste,barbare,comuniste pot avea unii,simt ca am imbatranit instantaneu cu cativa ani buni ,ca m-am imbolnavit sufleteste.Inadmisibil!

Exista n povesti adevarate despre devotamentul deosebit al cainelui fata de om,in care acesta a slujit fie si cu pretul vietii sale.Exista o asemenea carte care ar trebui reeditata si distribuita prin scoli si desigur nu ar fi rau sa o citeasca si parlamentarii nostri care au votat  aceasta ordonanta oribila.Poate, poate vor ajunge sa faca distinctia dintre un caine si o gaina ,ori dintre un "incident" si "general."Cainele este domnilor  un Simbol,a fost domesticit pentru a-l servi pe om si a facut-o in cel mai admirabil si impresionat mod,asa cum oamenii de cele mai multe ori nu stiu a fi consecventi unui ideal,nu au constiinta unei indatoriri precum dumneavoastra care uitati de cele mai multe ori de ea,saracind natia aceasta prin coruptie si minciuna.Cainele este un suflet care isi merita pe deplin toata stima si consideratiunea noastra indiferent ca are sau nu stapan..ca exista si cazuri de agresivitate a unor caini care ataca mortal omul este foarte rar ,si nici nu ar exista un caz baremi daca nu i-ar inrai si pe ei situatia in care se afla din rautatea si ignoranta omeneasca.
Cum sa cazi asa lesne in extrema nihilismului totalitarist?

Exista o singura explicatie.Nu iubiti aceste animale!Iar daca va laudati cate unii ca aveti caini acasa, cred ca faceti o confuzie intre posesivitate si dragoste.Va iubiti cainele probabil precum masina ,vila,banii din conturi.Ati renunta insa la el oricand daca ar fi sa va mai capatuiti cu o alta vila,masina,alti bani multi in conturi.


Cainele ca orice necuvantatoare nu se poate apara,doar ochii lui pot transmite un mesaj de bucurie sau tristete.

Nu am vrut sa scriu prea multe astazi dar uite ca nu am reusit ...
Revin la filmul propus,o ecranizare deosebita dupa un caz real foarte impresinant!
Pe scurt,Hachi este un catel gasit pe strada de un profesor universitar care zilnic facea naveta cu trenul.Dupa unele divergente cu familia ,il va adopta si il va creste cu toata dragostea si priceperea sa.Filmul reuseste sa redea extraordinar aceasta apropiere si relatie aparte dintre caine si stapan.
Zilnic Hachi isi insoteste de dimineata stapanul la gara, iar  seara revine si il asteapta in acelasi loc.Dar intr-o zi la serviciu,stapanul moare  in urma unui stop cardiac.
Cainele il va astepta zilnic in fiecare seara in acelasi loc.Familia se muta apoi intr-o alta casa ceva mai departe de gara.Sotia realizeaza ca este foarte agitat ca nu poate sta locului departe de gara.Ii va reda libertatea de a alege. Timp de 9 ani pana a murit ,Hachi isi asteapta stapanul la locul sau dintotdeauna asteptand ca el sa coboare din trenul cursa la o anumita ora.
Cazul sau a impresionat atat de mult opinia publica si mass-media timpului incat in memoria lui  a fost inaltata o statuie amplasata undeva in spatele garii respective.
Asemeni povesti impresinante despre devotamentul  cainelui  fata de om sunt foarte multe.Ar trebui bine stiut  si asimilat in plan afectiv-uman De-am avea si noi oamenii cate ceva de la aceasta rasa precum devotament,fidelitate,spirit de sacrificiu,daruire!multi dovedesc ca nu le au.Adica ei ne dau noua lectii in aceste privinte.



Daca acest caz s-ar petrece astazi in Romania,ar veni hingherii sa-l culeaga  si apoi sa-l eutanasieze,nu?
Suntem zau  de pomina cu aceste mentalitati fataliste ,de genul "daca o sa cada drobul de sare in capul copilului"...cam asa,nu?












V-ati uitat vreodata cu atentie in ochii unui caine suferind? intotdeauna am simtit ca au ceva cu totul special...parca toata drama si tragismul vietii de pe acest pamant se cuprind in ei...of, "viata de caine!"

MENTIUNE:Bine ar fi ca veterinarii sa boicoteze aceasta ordonata imbecila,va rog retractati-o ,modificati-o,face-ti baremi distinctiile cuvenite dintre caini batrani,bolnavi,turbati si acei pui de caine total inofensivi.Nici baremi atat lucru nu va lasa INIMA?

O sa vina o vreme cand veti regreta amarnic acesta decizie...

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Tot ce se petrece mi se pare străin.Imposibil de înțeles.

Poate că Dumnezeu ne-a trimis un semn..

Modart spunea...

Asta e urmarea unui Semn!
L-a trimis Dumnezeu prin cantecul acela cu mesaj foarte clar"Iubiti si cainii vagabonzi!"Au trecut de atunci foarte multi ani si nu s-a facut mai nimic pentru soarta lor !Nu tu bani de la buget,nu tu donatii ,sprijin baremi moral.
A venit o straina in tara sa faca adapost pentru caini din banii eiEra desigur oripilata de ce a vazut aici.E posibil? Rusine sa ne fie ca natiune!
Cainele rezista la foame si sete,nu are nevoie de nu stiu ce conditii ca sa construiesti mai multe adaposturi incapatoare.Asta trebuia facut ,apoi fireste sensibilizarea oamenilor pentru adoptii prin diverse campanii,care desigur au si ele nevoie de ceva bani.
Nu se mai satura bogatasii si conducatorii acestei lumi de bani si averi felurite.......