duminică, 10 noiembrie 2013

Foto experiment(II)

Partea I in articolul anterior.
Astazi doar am sa prezint in imagini cateva prelucrari pe tema mentionata: Suprapuneri fotografii cu grad de opacitate mediu peste foto-sablon reprezentand structuri materiale.

A)-Foto-sablon:lemn gard cu straturi vopsea scorojite


Suprapunere:

Rezultat


B)-Foto-sablon;structura lemn cu strat vopsea scorojit


Suprapuneri picturi:


Rezultat (incadrare prin alungirea imaginilor suprapuse + taiere marginea stanga)


C)-Foto-sablon;scoarta mesteacan




Suprapunere
Rezultat:


D)- Acelasi sablon ca la B,plus sablon scoarta copac cu licheni(v.E) pentru partea din stanga(incadrare prin alungire imagini suprapuse)



E)-Foto-sablon;scoarta copac cu licheni



Suprapunere
Rezultat:


si inca o mica suprapunere in aceasta imagine,sper ca ati observat-o!

MENTIUNE : Rog daca ati trecut pe aici,selectati favorita,sau eventual un top al preferintelor dintre cele 5 imagini prelucrate.Multumesc.

2 comentarii:

irina spunea...

nu mai sunt simple suprapuneri. lucrezi cu migală şi ochi format, de ies adevărate broderii.
B şi D - superbe!

Modart spunea...

Problema este ca in functie de sablonul ales ,nu orice imagine se incadreaza corespunzator...da,B si D au in vedere in plus o idee compozitionala,un anume aliniament cu zone pastrand structurile de baza ale sablonului.Preluxcrarea prin modificari la contraste de lumina saturatie are iarasi o anume importanta.
Cand fotografiam aceste structuri ale naturii ,am avut in vedere ideea ca intr-o zi sa incerc suprapuneri sau colaje intre ele.Nu stiam tehnic pe atunci cum pot realiza asa ceva.Asadar intamplarea fericita de a afla de la tine...cunostintele de pictura ma ajuta foarte mult.De-as sti mai mult cu partea tehnica ,anumite programe...si uf,de-as avea un aparat foto performant!