duminică, 15 februarie 2015

Iubeste si fa ce vrei!

Dupa ce Sfantul Augustin (ateu inversunat in tinerete) a citit Biblia ,el a cuprins esenta sa ca mesaj sublimal  prin urmatoarea exclamatie :"Iubeste si fa ce vrei!"
Ei da,fa ce vrei tu in viata ta,chiar daca adeseori vei fi gresit,dar nu uita de iubire,iubeste cu toata putinta ta,fa bine ,fii bun ,ajuta,si as mai adauga un lucru fundamental afirmarii acestui climat al iubirii,incearca sa nu jignesti pe nimeni.
Adeseori complicam lucrurile uitand de acest fapt.

Ia aminte la realitatea din jur,de-ti asculti inima,vei simti ca e atata nevoie de iubire in lumea asta!
Iata cea mai mare boala a lumii,lipsa iubirii!

Nu te multumi pentru ce ai,la fel de bine ai fi putut sa nu ai,asadar,multumeste-te pentru ce ai si poti sa dai! 
Iata diferenta dintre egocentrism si iubire.
Egocentrismul e cancerul acestei lumi.
Iubirea alearga mereu in intampinarea altora,este prezenta acolo unde este nevoie de ea,are mereu initiativa intalnirii,comunicarii,intelegerii,ajutorului.
As incheia prin cateva cuvinte,nu retin autorul,cuvinte care exprima insasi filozofia mea de viata in cel mai nepretentios,simplu si sincer mod:
"Daca stii sa vezi,sa suferi si sa alini,stii tot!"



3 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Ştii... partea proastă este că tot dăruim, tot dăruim, fără să primim nimic înapoi şi într-o zi inevitabil, suntem goliţi sufleteşte. Poate că uneori este bine să existe şi acea iubire de sine, care să ne amintească că şi noi înşine avem nevoie de iubire, măcar de propria iubire care să ne permită să nu ne mai sacrificăm continuu pentru ceilalţi şi să mai ne oferim şi nouă câte o mică bucurie. Eu am înţeles mult prea târziu această teorie şi fiindcă nu am practicat-o o viaţă întreagă, nu prea reuşesc nici acum să mă iubesc îndeajuns.

Modart spunea...

Avea Blaga o vorba de genul ca uneori nu te mai poti bucura de roade,asta pentru ca te-ai consumat prea mult pentru ele,iar cand reusesti, esti epuizat.
Trebuie sa daruim pe cat ne sta in putinta,si cred ca multe putem ,dar savarsim prea putin .
De primit,,,trebuie sa avem convingerea de a primi rasplata la un anumit timp!Ne alegem dupa inima!
Ca aici bun esti si esti luat drept fraier...asta o cunosc si eu prea bine.
De ce nu putem sa ne dam aripi unii altora?Dincontra,vrei sa zbori,se gasesc gramada care sa-ti franga aripile,zborul...prea multa invidie,orgoliu,rautate!

Aurora Georgescu spunea...

Din păcate nu pot decât să-ţi dau dreptate. Poate era bine să fie unul mai optimist, mai încrezător, dar acela nu poate fi decât sub 40 de ani. După vârsta aceasta începe oricine să înţeleagă cum este cu lupta cu morile de vânt...