luni, 9 mai 2016

Muzica si Poezie

Daca vrei muzica cu mesaj social precum rap-ul...pai de ce sa vorbesti rapid pe ritm repetitiv,sacadat cand poti recita!!!!Toata muzica rap rasuna la fel!Aceeasi  tonalitate de suparare,revolta,frustrare in pendulatie de  hip-hop !
A recita insa expresiv lasa loc vocii la n tonalitati,nuante,pauze necesare,poti managia cuvintele,poti sa le dai asprime,poti suspina,poti striga ,poti lasa puncte sugestive de suspenie prin pauze de tacere,poti lasa frau liber intonatiei sub inspitratia si trairea de moment......vocea in sine prin recitare are melosul ei!
Am ascultat odata versuri dintr-o muzica rap,recitate daca imi aduc bine aminte,de Victor Rebenciuc...pai rasuna  infinit mai bine!!!!

Poezia cand este recitata artistic,,.te poate covarsi si mai mult decat o poate cea mai minunata muzica din lume!
Monica Parlici a demonstrat-o lumii intregi cand a castigat recitand poezie in finala de la" Moldova are talent!"in 2013.
Am ascultat in timp n concurenti castigatori ai unor asemenea emisiuni din strainatate...nimeni nu m-a impresionat atat de mult,pana la lacrimi de fiecare data ascultand-o,nici voci de aur,nici acrobatii fantastice,nici dansuri moderne inedite,nici magicieni incredibili,nici desene spontane in nisip,... cand vom intelege oare cat de mult poate insemna starea asta naturala de a recita din inima,cand vom pretui puterea cuvantului artistic,a poeziei!
Cred ca simpla rostire artistica poate insemna mai mult emotional decat prea mult iubita cantare artistica!
In orice caz,ne-am atasat prea mult de una si am cam uitat de cealalta!Greu si-au stapanit lacrimile juriul!

Interesant, tot in 2013,o fetita de 9 ani pe nume Amira Willighagen castiga finala de la "Olanda are talent"!
A uimit juriul si lumea intreaga prin calitatile unei voci deosebite de soprana,dar si o anume maturitate a interpretarii.
Astazi este deja o stea in lumea muzicii...a evoluat fantastic!Ascultati amandoua momente,chiar de exceptie...care v-a mers la suflet mai mult?
Puccini si o voce uimitoare,sau Paunescu  si o recitare uimitoare?!

Niciun comentariu: