sâmbătă, 14 mai 2016

Paiul si barna din ochii afaceristilor

http://www.realitatea.net/arsenie-boca-sfantul-ardealului-a-nascut-o-afacere-de-milioane-de-euro_1750942.html

Candva as fi spus intocmai,astazi nu!
Habar nu au unii cat munceste un mester in artizanat ,un sculptor sau pictor la o lucrare ,si in ce hal a ajuns sa-si vanda munca ,atat de  putin cautata si pretuita astazi intr-o lume a masinilor si calculatoarelor de tot soiul!
E firesc ca sa  supravietuiesti financiar sa speculezi o anumita cerinta a pietii!Asta e capitalismul,dupa asa cerere,asa oferta!
Altminteri,cultul lumii pentru Arsenie Boca,e meritat,si in orice caz,e alegerea oamenilor,unde merg,cui se roaga,dau acatiste,ori ce souveniruri cumpara!

Nu se fac bani in acest caz din impostura,minciuna,hotie,ca in atatea cazuri unde veniturile  sunt infinit mai mari!Nu te obliga nimeni sa cumperi,nu trage nimeni de tine cu zaharelul si tot soiul de tertipuri mincinoase...alegerea iti apartine !
Pentru artist sau micul afacerist din acest segment de comert e doar o  oportunitate de castig ,iar daca uneori ispita imbogatirii rapide ii anima,asta e omul...oricum e un carpaci in acest caz in comparatie cu ce afaceri mizere se fac de marele corporatii si miliardari din lumea asta!! !!!

ps:Biserica nu pune taxe mari pentru botez,cununie ,inmormantare?
Moare omul si in loc sa-l planga cei dragi,sunt stressati mai intai de unde sa adune bani de inmormantare.Incredibil,ritual sfant pe bani gramada,,si ne legam de fotografii cu Sfantul Ardealului la un pret mai mare!Pai astia nu manaca,nu platesc n taxe,impozite...stau cu lunile cu vanzari sub orice critica,iar cand prind si ei un moment mai favorabil,nu vi se pare  firesc sa-l  exploateze la maxim.Ca si vanzatorii de flori,noroc cu anumite sarbatoari ,ca in rest afacerea e pe butuci!
Dar cate nu vinde biserica insasi la preturi nu tocmai rezonabile!
Pai 2,3lei o simpla lumanare de Paste ,ori 1,2 lei  anafura,,,,exagerat!
O lumanare decorativa,lucrata migalos artistic costa vreo 7,10 lei!
Un ou incondeiat,de pomina 8,10 lei maxim!Si cata munca e acolo,ce sa mai povestim!

Ori cati bani se duc in n constructii bisericesti,cand Dumnezeu e pretutindeni la urma urmei!
Vedem asadar paiul din ochii altora ,dar nu barna din ochii proprii!!!

MENTIUNE:Daca se mai cumpara ceva astazi la capitolul reprezentare artistica,mai cu sema icoane ,iconite ,fotografii cu sfinti si scene religioase se cumpara!!!Dintre acestea ,mai cu seama fotografii ca sunt fireste mult mai ieftine!
Nu intelege omul asta habotnic ca si intr-un tablou cu flori,un peisaj,un portret,o natura statica,un obiect decorativ e acelasi har si dragoste depusa!
Nu intelege ca Dumnezeu se reprezinta in orice tine de Frumos in sine!
Uitam,frumosul in sine e un atribut dumnezeiesc!
Iar credinta in frumos,e credinta in cele bune si dumnezeiesti,,,
Credinta in frumos,in natura ,arta,ajuta,vindeca!
O spun din proprie experienta!

Nu se prea cumpara astazi anumite produse artistice,chiar artistice!
Omul pragmatic modern isi da banii in general pe haleala,bautura,toale,celulare,tablete,masina ,produse de uz caznic,medicamente...artistii se descurca cum pot,uneori  facand fireste...si compromisuri.
Si mai vorbim de spiritualitate,de omul religios,de iubire,de primordialitatea spiritului...
omul e laic iar la necaz,boala  devine eventual ceva credincios.
Jalnic!







Niciun comentariu: