duminică, 22 mai 2016

Romanii au talent

Nu sunt sovin,rasist,xenofob...dar chiar mi-e greu sa inteleg cum intr-un un concurs national judecand  dupa cum limba in sine indica  clar prin acordul subiect-predicat"Romanii au talent",,,se admit si concurenti straini,desi si in tarile din care vin ,exista acest gen de concurs !
Daca se admite si asa ceva,schimbati atunci denumirea concursului...din respect fata de limba!!!

Filipineza Santiago R. ,jos palaria ce voce are!Cred ca la orice poarta ar bate i s-ar deschide imediat,unde mai pui ca e si frumusica foc!
Ma mir ca nu e deja celebra,ori ca nu ar fi avut oportunitati de afirmare in tara ei!
E clar ca nu de afirmare duce lipsa,ci de bani!Cui nu i-ar surade apoi  120 de mii de euro?
Hai fie si asa,acceptam ca pot canta si straini,acceptam ca vrea mai mult de la viata posedand o asemenea voce de exceptie,ca incearca orice...dar totusi,avem artistii nostrii anonimi,saracii nostrii,gramada!!!
 Unii nu sunt prea scoliti,se antreneaza cum pot ,cu mari eforturi...si astia, cred eu, ar trebui mai cu sema promovati si recompensati!!!
Asta era intentia initiala a acestui tip de concurs,farmecul ei,de  a descoperi talente deosebite,oameni care nu prea au avut oportunitatea afirmarii artistice in viata din diverse motive.

Nu prea mi se pare onest sa bati la poarta altuia unde e coda mare dintre cei ai casei pentru un castig,cand ai propria ta porta de castig,iar casa ta insati nu e tocmai saraca!!!
Mi-ar place sa fie un concurs nu  pentru profesionisti cu experienta scenica indelungata,ci pentru debutanti talentati  care aspira spre ceva.
Admitand ambele tabere,atunci sa se organizeze pe doua sectiuni!

Mentiune; Cred ca finala din 3 iunie 2016 va fi castigata fie de Laura Bretan,pustoiaca de 13 ani cu o voce de soprana atat de matura si deosebita,fie de fratii Adrian, doi dansatori uimitori si cu poveste de viata impresionanta.Laura e deja celebra in America de mai mult timp,locuieste in Chicago cu familia ei!

Succes tuturor participantilor din finala!
Multa inspiratie lor si celora care voteaza!









Niciun comentariu: