marți, 13 februarie 2018

Desenul animat/Povesti ortodoxe






Exceptionale calitati picturale si un stil de redare a naratiunii in care expresia plastica are in vedere  anumite metafore spatiale si poetice.Le-am urmarit special pentru modul de realizare,chiar daca nu sunt titrate in romana.Sunt cadre care ele insele sunt o poezie prin frumusetea  grafismului si acorduri cromatice de un rafinament si o frumusete desavarsita.
Iata un material ce merita studiat  pentru cei care iubesc pictura,fie amatori,fie studenti si chiar pictori profesionisti.
Iata o  lectie despre pata picturala si diversele ei forme de vibratie,despre armonie prin gama de griuri colorate si acorduri stralucitoare de culori pure.Un stil sensibil,aparte in redarea personajelor,a miscarii.Ce incantare pentru ochi si suflet in aceste picturi miscatoare!!!
Altminteri,o veritabila si remarcabila interferenta dintre pictura si cuceririle ei istorice  cu  acest gen mai nou numit desen animat.
In acest caz ,incontestabil avem de a face cu Arta in toata puterea cuvantului!

Mentiune:Stilul scolii Disney il gasesc chiar profan in comparatie cu acest stil..si nu e vorba de subiect ,ci de maniera de abordare la nivelul mijloacelor specifice de redare in acord desigur cu o anumita capaciate de transfigurare artistica !Basme celebre sunt siropoase,idilice in maniera Disney,nu au miez,nu prind sensul si talcul povestii in ce are ea grav,durabil , monumental.
Sper sa gasesc un exemplu comparativ  in acest sens pentru o postare viitoare.

ps: La capitolul umor,fantezie in acest sens si scene pline de dinamism ,ei da, aici americanii sunt exceptionali!



Niciun comentariu: