luni, 19 martie 2018

Film/Clara si secretul ursului

Dupa primele secvente din film,ei da mi-am spus,in fine am gasit un film care se respecta in ceea ce inseamna cu adevarat aceasta arta!Si nu m-am inselat,intreg filmul are de oferit imagini cinematografice minunat concepute si legate compozitional!
Parca a incremenit timpul in imagini simbolice atat de frumos redate,cate posibilitati are aceasta arta la dispozitie  pentru a sensibiliza ,pentru a lua aminte,pentru a reda metaforic in imagini un continut tematic,un mesaj!
De remarcat,se regasesc aici  toate planurile  de filmare de la prim-plan si pana la planul panoramic,absolut   minunat inlantuite pe firul naratiunii,,iar pe alocuri unghiuri inedite de filmare si  contraste de lumina - umbra atat de potrivite cu nota de mister ce defineste caracterul unei legende .
Un film in care resimti dragostea regizorului pentru natura si animale,si nu in ultim rand spiritul comuniunii omului cu natura si animalele!
Razbate ca atare,fara a epata anume moralizator,indemnul pentru a le iubi si proteja!
Superb si finalul prin replica lui simpla atat de minunat cuprinsa in metafora cinematografica ce urmeaza!Niciun comentariu: