sâmbătă, 26 septembrie 2020

Tort Despacito

 


Un desert brazilian costand intr-un blat cu cacao nu foarte gros si foarte bine insiropat, si un strat gros de ganache de ciocolata.Se decoreaza utilizand glazura de ciocolata neagra cu glazura de ciocolata alba.In imagine este versiunea simetrica florala .Alta versiune ar fi cea haotica prin joc spontan de linii curbe care se intersecteaza.

BLAT:

-4 oua

-100 gr zahar

-100 gr faina

-40 gr cacao

-1 praf de sare

-esenta vanilie.zahar vanilat

CREMA:

-150 ciocolata neagra

-150 ciocolata cu lapte

- 300 ml smantana lichida pt frisca

-esenta de rom 

-1 lingurita rasa de ness

Dupa ce se raceste bine si se intareste binisor,se mixeaza la mediu cca 2 minute!

SIROP:

-200 ml lapte

-200 ml apa

-100 gr zahar brun

-esenta rom/coniac

-2 linguri zeama lamaie/portocale

-2 lingurite rase de ness


PS:Pentru glazura consultati net-ul ,am uitat sa notez in caiet cantitatile.

Reteta este adaptata dupa gustul meu si  are in vedere mai multe informatii gasite despre acest desert.

Personal mi-a placut mult,un fel de tarta zemoasa si foarte generoasa in crema de ciocolata . Un decor foarte simplu de realizat si de mare efect!Glazura trebuie sa fie potrivit de groasa,sa curga usor dar pastrand conturul liniar.

Pentru acest gen de decor vedeti pe yt reteta Mihaelei, "Caciuli rusesti"

https://www.youtube.com/watch?v=WkQaVO1Mu24

Pentru 16 diviziuni, mai adaugati fireste 8 linii bisectoare de la centru spre exterior!La servire,taiati desigur o felie reprezentand o diviziune!

Un tort absolut gustos pt iubitorii de ciocolata,dar si care nu solicita foarte mult timp de pregatire!


Niciun comentariu: