luni, 16 aprilie 2012

Ascultarea cu inima...
Odata, un cantaret a fost invitat sa sustina un concert special.
" Trebuie sa fie ceva special, pentru ca spectatorii sunt speciali " i s-a spus.
 Cantaretul a acceptat si, asa se face ca, a ajuns pe un continent , intr-o tara, intr-un oras, pe o scena. Cand cortina a fost ridicata, a descoperit o sala grandioasa, plina ochi. Concertul a avut un succes nebun. Publicul a aplaudat in nestire, dupa fiecare cantec, iar la sfarsitul specatcolului aproape ca nu se mai oprea. Dupa ce cortina a cazut de vreo zece ori, lumea a inceput sa plece. Si cu toate acestea, in sala se mai auzea o persona care aplauda. Cantaretul a mai iesit pentru o ultima plecaciune.
De dincolo de scena s-a auzit:
" Bravo, domnule! N-am auzit mare lucru din ce-ati cantat, dar ati fost formidabil. Felicitari!"

"Cum vine asta?…" se mira Cantaretul.

 “ Mesajul dvs este plin de optimism! Am prins mesajul. Este al meu! Este in mine!”
“ Tocmai ati spus ca nu prea ati auzit…”
“ Corect! Am o deficienta la urechi, sunt fudul de urechi cum se mai spune, dar asta nu inseamna ca nu pot sa citesc de pe buze. Mi-ati umplut sufletul de bucurie!"
" L-as fi umplut mult mai mult, daca m-ati si fi auzit…"
“ Dar, domnul meu, problema mea nu era surzenia, ci tristetea. Acum, ca am prins mesajul, pur si simplu nu mai sunt trist! Sunteti un artist bun! Foarte bun! “
“ Multumesc…”
“ Eu va multumesc. Si cand spun multumesc o fac in numele tuturor spectatorilor care au fost in sala. Toti au plecat de aici surzi, dar fericiti!
“ Ce vreti sa spuneti!? “
“ Vreau sa spun ca spectacolul a fost magnific, terapeutic de-a dreptul! Stiti, in tara asta suntem vreo 20 de milioane de surzi tristi, dar unii dintre noi mai mergem pe la spectacole.”


PS: Mesaje optimiste Dumnezeu ne ofera pe diverse cai.In momente de anxietate,depresie,depinde de noi insa pentru a le primi,pentru a remonta increderea in viata, umanitate,iubire.Schimba decorul,accepta provocarea noului,primeste natura si arta in inima ta ori de cate ori se poate.Atitudinea activa creeaza viitorul...sporeste sansa reinoirii si da aripi sperantei pentru izbanda sinelui greu incercat,deprimat ,deznadajduit.Iar tot ce este de vazut sau ascultat cu adevarat doar din plinul inimii tale iubitoare poate fi aflat!Suferinta este un catalizator necesar implinirii iubirii profunde si autentice.
Tot ce nu este  la noi,este la Dumnezeu putere!

5 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Este atâta dramatism în ființa aceasta minunată..mă doare frumusețea vocii lui Andrea , este un fel de egoism în ceea ce mi se întâmplă, mă alină, deși conștientizez, de fiecare dată, câte poate duce un om într-o viață..
Mulțumesc pentru clipa de FRUMOS!!!

Modart spunea...

Asa este Gina...el este insa evident binecuvantat,l-am ascultat de multe ori si are ceva atat de special incat raman mereu inmarmurit de atata vibratie interioara ce o transmite.Cand nu ti-a fost dat ceva ,este uneori pentru a dobandi ceva in plus,ceva neobisnuit in alta dimensiune a fiintei tale.Multumesc si eu.

Aurora Georgescu spunea...

Rmancierului francez Antoine de Saint-Exupery spunea: "Inima poate vedea cel mai limpede. Esentialul e invizibil pentru ochi".Probabil că aceasta este misterul ce face ca vocea cântăreţului orb să pătrundă asemeni fulgerului în inima ascultătorului! Atunci când cântă, parcă şi timpul se opreşte să îl asculte!

Modart spunea...

Aura...."Micul print" una dintre cele mai fascinante carti ale literaturii universale,mesaj ceresc cu sensuri profund teologice!

INCERTITUDINI spunea...

I-am trimis lui Ștefănuț ceva!