duminică, 1 iulie 2012

Muzica cuvintelor.



Frumusetea unui cantec,frumusetea vocii se recunosc imediat dupa primele acorduri .Primele trepte muzicale se desprind delicat din magia tacerii insasi,si cresc treptat ritmat anume pentru a deschide calea reveeriei muzicale.
Acute pline,calde,ample dau muzicii elan si aripi,forta si vigoare,savoare si parfum ...dictia,vocea clara pun in evidenta muzica cuvantului in sine, poetica lui,si bineinteles o anume expresie artistica a unei limbi.
Cu Mireille Mathieu am invatat respectul fata de cuvant,am inteles  farmecul rostirii sale,ca exista un melos al acestuia in sine prin morfologia limbii si sintaxa ei.
A mizat in tehnica ei vocala pe vocea clara si dictie impecabila .Minunata alegere..fiece cuvant cantat are atata personalitate si farmec!!!


Acelasi cantec in germana.



Un omagiu adus celei mai adulate eroine a Frantei: Ioana d'Arc
Nu vad cine altcineva putea sa dea expresie acestui cantec mai bine ca ea...cuvintele au forta printr-o anume pronuntie dobandind o majestuoasa expresie muzicala.

7 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

uf...
pot sa spun acum ca atunci eram indragostit de ea?
saptamana faina sa ai!

Modart spunea...

Ce anume te fascina la ea?...
Muzical o poti redescoperi prin multe cantece remarcabile ce pe la noi nici azi nu le gasesti in magazine.Are un repertoriu variat absolut fabulos!
Saptamana buna asemeni!

Vasile Dumitru spunea...

-privirea;
-miscarile (desi era mingnona, domina printr-o atitudine majestuoasa);
-rostirea; avea un "rrrrr" inconfundabil!

INCERTITUDINI spunea...

Îmi place să -mi imaginez cât de înflăcărrrațí suntețí, vorbind despre o Doamnă Unică!

p.s. tu seras poete!( scuze, nu apare accentul)

Modart spunea...

Stii prea bine,ca pentru mine a fost,este si va ramane Unica,febletea mea,Ingerul din Avignon despre care as putea lesne scrie si un roman cu impresii si teorii surprinzatoare.

INCERTITUDINI spunea...

Scrie-l!!!

Modart spunea...

Ai dreptate ...mignona Mireille are atata prestanta si stil incat simti ca te afli in fata unui munte mai degraba decat a unei femeie micute cum ea insasi se caracteriza odata intr-o emisiune TV.Ei cand ai spirit mare,statura nu are nici o semnificatie sau importanta!