duminică, 1 iulie 2012

Muzica cuvintelor.Frumusetea unui cantec,frumusetea vocii se recunosc imediat dupa primele acorduri .Primele trepte muzicale se desprind delicat din magia tacerii insasi,si cresc treptat ritmat anume pentru a deschide calea reveeriei muzicale.
Acute pline,calde,ample dau muzicii elan si aripi,forta si vigoare,savoare si parfum ...dictia,vocea clara pun in evidenta muzica cuvantului in sine, poetica lui,si bineinteles o anume expresie artistica a unei limbi.
Cu Mireille Mathieu am invatat respectul fata de cuvant,am inteles  farmecul rostirii sale,ca exista un melos al acestuia in sine prin morfologia limbii si sintaxa ei.
A mizat in tehnica ei vocala pe vocea clara si dictie impecabila .Minunata alegere..fiece cuvant cantat are atata personalitate si farmec!!!


Acelasi cantec in germana.Un omagiu adus celei mai adulate eroine a Frantei: Ioana d'Arc
Nu vad cine altcineva putea sa dea expresie acestui cantec mai bine ca ea...cuvintele au forta printr-o anume pronuntie dobandind o majestuoasa expresie muzicala.

7 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

uf...
pot sa spun acum ca atunci eram indragostit de ea?
saptamana faina sa ai!

Modart spunea...

Ce anume te fascina la ea?...
Muzical o poti redescoperi prin multe cantece remarcabile ce pe la noi nici azi nu le gasesti in magazine.Are un repertoriu variat absolut fabulos!
Saptamana buna asemeni!

Vasile Dumitru spunea...

-privirea;
-miscarile (desi era mingnona, domina printr-o atitudine majestuoasa);
-rostirea; avea un "rrrrr" inconfundabil!

INCERTITUDINI spunea...

Îmi place să -mi imaginez cât de înflăcărrrațí suntețí, vorbind despre o Doamnă Unică!

p.s. tu seras poete!( scuze, nu apare accentul)

Modart spunea...

Stii prea bine,ca pentru mine a fost,este si va ramane Unica,febletea mea,Ingerul din Avignon despre care as putea lesne scrie si un roman cu impresii si teorii surprinzatoare.

INCERTITUDINI spunea...

Scrie-l!!!

Modart spunea...

Ai dreptate ...mignona Mireille are atata prestanta si stil incat simti ca te afli in fata unui munte mai degraba decat a unei femeie micute cum ea insasi se caracteriza odata intr-o emisiune TV.Ei cand ai spirit mare,statura nu are nici o semnificatie sau importanta!