miercuri, 23 octombrie 2013

Biserica din inima ta...



Tot citesc de ceva timp  incoace diverse opinii religioase.(nu i-am omis  pe atei.)Mai mult, am ascultat tot felul de pareri prezentate video ale unor personalitati,savanti sau oameni simpli;Ba chiar si prelegeri ale unor pastori apartinand diverselor culte crestine(nu sunt de acord cu denumirea de secte).Caut.
Si constat ca  fiecare religie are si parti bune dar si mai putin bune.Ce gasesti bun la una nu gasesti la alta,si viceversa ce are alta ,nu are prima.Zambesc.Ar trebui asadar sa merg in n biserici de rit diferit ca sa gasesc implinirea,asa cum simt,gandesc si doresc eu.Apreciez spre exemplu la adventisti necesitatea unui al doilea botez ,constient,asumat cu maturitate,dar nu-i inteleg defel despre refuzul reprezentarii icoanelor.Apreciez crestinismul ortodox intr-o foarte mare masura prin arta sa bizantina unde regasesc o inalta tinuta artistica de o sacra profunzime inegalata in alte religii.Nu sunt de acord la ei ,ma revolta chiar ,lipsa  de implicare sociala,comoditatea si  conservatorismul prea pronuntat. Apreciez la cataloci preocuparea pentru misionarism si acte de caritate.
 Apreciez in mod deosebit in budism sau hinduism chiar cultul deosebit pentru natura si contemplatie fapt care nu il gasesc in crestinism in general..

Lista contrariilor poate desigur continua,astazi nu mi-am propus decat asa un gand fugitiv de moment.

Iata si o concluzie personala :

Dumnezeu cerceteaza inima omului inainte de toate,si cred ca mai putin  il intereseaza religia de care apartii!

PS:Oricum, feriti-va de extreme,de fanatismul religios, sau antireligios urmand acea vorba  inteleapta;"Nici prea mult eu ,nici prea mult zeu!"

7 comentarii:

irina spunea...

genul de mesaj cu care eu intru în rezonanţă.
de acord, la capitolul ăsta trebuie cumpătare.

Modart spunea...

Stii unde am aflat ultima maxima din articol.?..hm,in filmul acela cu Julia Roberts"Mananca,roaga-te,iubeste".Ajunsa in India ,un guru faimos ii vorbeste despre necesitatea aflarii echilibrului interior pe care o rezuma in aceasta maxima.Mi-a placut tare mult!Si,asa este!!!
Simpatic filmul!

Modart spunea...

Multumesc de clip,un semnal perfect adevarat !!!
Pai vezi ,asemeni este si in virtual ,dar la modul "comenteaza" spune ceva,de ce taci cand vb cu tine?,..
I am right...haha,,,

irina spunea...

pentru că nu trăim într-o lume perfectă, Modart.
perfecţiunea e doar o ţintă. uite, de exemplu, origami e o formă prin care se ajunge la perfecţiune, dar pe oameni nu îi poţi plia pentru că...
sau poate s-o putea, nu ştiu.

Modart spunea...

Stiu prea bine,de aceea o tot spun si altora ca oamenii sunt fiinte imperfecte marcate de tot felul de deficiente,defecte,blocaje.
DAR...sa pierzi minimul minimorim de bun simt elementar,sa nu saluti cand esti salutat spre exemplu ...e jale mare!!!
Asta atentionam...origami afost intentia initiala,am renuntat apoi ajungand treptata la un blog eclectic cu de toate de poate poate....
Nu e vb neaparat de mine...este asa o grimasa de nedumerire totatla despre lumea asta....

anamariadeleanu spunea...

ei, iată că mi se dezleagă șirul tastelor in login
și intreb:
este o ... parafrază la :
”Când Binele şi Răul se-nvăluie-n cenuşă,
Când Dumnezeu închide în faţa-ţi a Sa uşă,
Doar TU rămâi în lumea-ţi, singur Stăpân şi Zeu,
Şi dintre cuvinte, unul rămâne: "EU"! ”



----
SĂ NU MNĂ ÎNTREBI DE madman !
și pleci de aici ca să revii pe un alt loc
daca nu de joacă
atunci , măcar, al profunzimii?
oricum, noi urmărim, stă, asteptăm și citim

Modart spunea...

Nu,e vorba de cautare..la quete!
Incerccsa inteleg de ce atatea dispute vehemente intre religii,ori credinciosi si atei.Mi-e chiar teama uneori unde s-ar putea ajunge.
Eu il inteleg altfel pe Dumnezeu...e pretutindeni,este emotie mai cu seama.....nu am acum stare sa dezvolt,multumesc de vizita!