joi, 5 februarie 2015

Nicolae Steinhart...



4 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Nu ştiu dacă mai există astăzi foame de iubire adevărată. Şi spun asta fiindcă generaţia tânără nu ştie ce este iubirea cu adevărat. Şi-atunci cum să dorească ceva ce nu ştie? Valorile lor diferă de cele pe care noi generaţia "veche" le numeam valori!
- Da, un mare adevăr: biruinţa nu este obligatorie, dar lupta , da! Este un act de mare laşitate să rănunţi la luptă atunci când doreşti cu adevărat ceva.

Modart spunea...

Aura,despre a doua afirmatie,Maica Tereza de Calcutta face o afirmatie asemantoare:"Dumnezeu nu-si doreste sa reusesti,ci sa incerci din toata inima ta!"
Undeva citeam acum mai multi ani o afirmatie ca" In toate religiile mondiale nivelul de aspiratie este mai important decat cel de realizare!"
Vezi tu.,iata de ce spuneam eu intr-un articol anterior,ca avem un potential de a iubi,dar din pacate dupa cum constat nu ne preocupa sa-l afirmam..barem atat cat este!
Mai exista o vb asa:Fa un pas catre Dumnezeu,si El va face 10 catre tine!"
Nu se spune in scriptura sa iubesti cu o anumita masura,se spune sa iubesti cu toata inima ta,cu toata putinta ta,,,fireste talantii s-ar inmulti daca ne-am preocupa de a pune iubirea in prim plan!

Aurora Georgescu spunea...

Da, dar Dumnezeu este unul! Cu oamenii este altceva .Din păcate, când noi facem spre semenii noştrii un pas cu iubire, ei se îndepărtează zece, situându-se în poziţii cât mai greu de atins. Asta e: la iubire ţi se răspunde de obicei cu aroganţă . Cel ce îşi oferă sufletul este considerat un cerşetor. Cu cât oferi mai mult cu atât eşti mai folosit şi nimic mai mult. Poate sunt nedreaptă, dar astea sunt constatările mele din ultimul timp..

Modart spunea...

Trebuie sa facem ce ne dicteaza constiinta,nu sa ne pese ce asemenea specimene umane care intra la categoria suboameni!
Asta cred!
E adevarat ,sunt oameni carora nu le pasa de pritenia si iubirea ce le o oferi. Am constatat si eu acestea deseori.
Poate nus-i dau seama pe moment,,dar candva tind sa cred ca isi vor da seama de gestul tau de omenie ce le il arati.
Adevarul este ca trebuie sa suportam multe.Eu ii spun penitenta asumata!
Ca esti luat drept fraier de bun , iarasi e un adevar. Dar daca atat pot ei percepe,e alt aspect. Actionam asa cum inima cere!Judecata va fi alui Dumnezeu candva.noi doar facem ceea ce simtim ca trebuie,ca este fundamental acestei lumi.Unii isi invata lectia mai tarziu.nu o pot asimila la momentul oportun!
Stii...trebuie sa constientizezi importanta de a darui,de afi bun ,sa fii convins cu toata fiinta ta! Daca reusim sa transmitem copiilor acest lucru,lumea ar fi cu siguranta un loc mai bun!!!!