joi, 5 februarie 2015

Potentialul tau de a iubi!



Cred cu tarie ca fiecare om are un potential de a iubi,mai mic sau mai mare. Problema este,si foarte trist si pacatos este, ca nepreocupandu-l acest lucru pe cat il preocupa multe altele,nu reuseste sa-l afirme decat intr-o foarte mica masura!
Caci cu certitudine,ca sa scoti la iveala ceva bun din tine trebuie sa-i dai intaietate ca prioritate,iar pentru asta fundamental este sa-ti fixezi si sa starui gandul tau catre el.
Da,poti fi mai bun si mai bun...doar sa te gandesti serios si cat  mai des la lucrul asta...iata pasul cheie  pentru a-ti deschide inima  si afirma acel potential latent al iubirii de care dispui.
Nu-ti ramane decat sa vrei asta!.


3 comentarii:

Modart spunea...

Aura,daca de mic starui obsesiv gandul ca bunatatea este cea mai importanta virtute,ca ea conteaza cel mai mult,atunci vei deveni cu siguranta mai bun!Cu ce ne umplem gandul ,constiinta,ce sadim acolo,asa roade vom culege.
Sa avem pardon ,nu li se insufla copiilor lucrul acesta!
Nu poti afirma ceva decat daca ai credinta ferma ca este foarte important!
Nu e greu de realizat ca necesarul iubirii e cel mai stringent,mai important in lumea asta.
Odata ce ai realizat lucrul asta,staruie in mintea ta,fireste vei cauta sa-l afirmi pe cat iti sta in putinta.Daca nu,vei rata acest potential nativ.
A crede in Dumneze,inseamna a crede in Iubire ta!

Scriu mai pe graba,,,am avut o gramada de probleme zilele astea,nici inspiratia ,concentrarea nu-mi sunt acum la indemana.


Aurora Georgescu spunea...

Ai dreptate atunci când spui că nu li se mai cultivă copiilor bunătatea. Chiar zilele trecute auzeam o mamă care-şi apostrofa copilul pentru că dăduse unui alt copil jumătate din covrigul pe care tocmai şi-l cumpărase, încheind foarte "filozofic": "să ştii şi tu, că dacă eşti bun, eşti prost". Am intervenit, dar se pare că am fost total neinspirată fiindcă morala mea a avut doar darul de a-i declanşa filozoafei o criză de isterie în încercarea disperată de a mă convinge de adevărul spuselor ei. N-am avut nici o şansă să mă mai fac auzită. Şi atunci, de unde să înveţe bietul copil că a fi bun face parte din condiţia umană?

Modart spunea...

Pai stii vb aceea,,educatia ar trebui sa inceapa in primul rand cu parintii!
Eu am fost autodidact. Am citit in copilarie carti in care gaseam ataea exemple de conduita ,bunatate,spirit jstitionar!Nu mi-a fost greu sa-mi dau seama ce cale sa urmez,catre ce sa aspir,cum sa fiu!
E oare asa de greui sa relixzam ca fara cartea iuvbiorii ,a bunatatii ,lumea asta se duce de rapa?
Vaz cateodata oameni de o trisyete ce ma cutremura!
Si0mi soun ,,,fa ceva pentru ei,ofera-le ceva!
Intelegi...e simplu.Daca constientizezi necesarul iubirii.daca vezi suferinta din jur ,e ceva fantastic!

Toata filozofia mea de viata ,se reduce la o sippla cugetare a cuiva.
"Daca stii sa vezi,sa suferi si sa alini,stii tot!!!!"
Dar repet,doar constientizand ca nu exista virtute omeneasca mai mare si importanta decat bunatatea,,,,nu se poate!
CVred,ca nu este greu sa relaizam lucrul acesta...doar ca nu prea nu se discurta despre asa ceva! Aici e problema!
Ca si cum parca nu se vrea!!!!!