miercuri, 18 martie 2015

Binele

pe care puteam sa-l fac si totusi  nu l-am facut!!!..iata gandul care ar trebui sa staruie in mintea omului adeseori!

De cate ori poti face bine in jurul tau si totusi din anumite motive precum comoditate,ignoranta,egoism nu-l faci!
Ce trist si de condmnat este omul...cata lasitate,cata micime,cata saracie cu inima...si tot vorbim ,culmea,de Dumnezeu,de iubire!
Cartea asta a iubirii omenirea tot nu a inteles-o,tot nu ajucat-o asa cum se cuvine... nici astazi dupa doua mii de ani de la nasterea lui Iisus.
Prea putin."Fiecare pentru sine,sa aiba!!!",asa exclama  cineva foarte deceptionat,cineva care lucreaza in strainatate.
Si fireste, de la o zi la alta tot mai putin avem cu inima ,gonind dupa  a avea material.

Nu stim unde sa ne facem cruce!
De ce Doamne esueaza  planul iubirii?
De ce s-a inrait atat lumea?

Repet...sa ne preocupe in cuget binele pe care am putea de atatea ori face...daca mintea nu mediteaza la asa ceva,atunci o fura alte lucruri ,si uite asa treptat binele de care putem da dovada,se estompeaza,slabeste,moare.

3 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Binele azi? Cândva se spunea: "Bine faci, bine găseşti". Acum altă expresie circulă: "facerea de bine... " cuvântul trivial din continuarea expresiei nu-l pot reproduce, dar sunt convinsă că tot românul cunoaşţte expresia! Şi-atunci, mai speri într-un mers în direcţia binelui? Eu tot fac bine şi mi se răspunde cu indiferenţă. Norocul meu este că tot ce fac, este din convingerea că aşa trebuie şi niciodată nu am pornit de la ideea că voi fi răsplătită. Răsplata mea este că seara când pun capul pe pernă, am mulţumirea sufletească de a fi făcut un lucru bunn, dar ... atât. Recunoştinţa - îmi spunea tatăl meu, învăţător de ţară - este o floare rară care nu înfloreşte pe oricare bălegar. Mi-a rămas în minte şi-i sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a sădit în suflet.

Modart spunea...

Ce sadim in mintea noastra da roade ca atare. Ideea este ca oamenii nu se gandesc la aceasta suprema virtute, eca atarese pierd in lucruri efemere lumesti.
E simplu..crezi ca e necesra binele care il poti face,ca e mare nevoie de aceasta atitudine de viata,,,,atunci daca asa ceva staruie in mintea ta ai sanse sa-l afirmi!
Depinde ce prioritati fixezi,ce crezi tu ca e cel mai insemnat pe lumea asta!

"Nu recunosc virtute omeneasca mai mare decat bunatatea!" Beethoven

Si are perfecta dreptate!Vezi,nu s-a exaltat pentru calitatea sa de geniu artistic!

Ca ti se raspunde la bine cu rau...lasa-i,fiecare da socoteala mai devreme sau mai tarziu!Legea karmei!

Modart spunea...

Recunostinta,,,,,asta mare noblete sufleteasca presupune...ce vrei ,traim intr-o lume in care din cate constat de ani buni,nu prea se mai vad florile din cauza buruienilor!!!!!