miercuri, 11 martie 2015

Film: "Big eyes"


Artista Margarete Kheanu si actrita ce a interpretat-o in filmul "Big eyes"


Ce defineste portretele artistei este obsesia pentru acesti ochi mari.Picteaza indeosebi portrete de copii,fie din imaginatie fie inspirate de subiecte  reale.


Ani de zile odata cu cea de a doua ei casatorie,pictorita Margarete Kheanu  a trait intr-un total anonimat,toate picturile ei  fiind semnate de sotul ei !La inceput acesta s-a oferit sa-i fie impresar,mai apoi a convins-o ca nu prea se vor vinde decat daca sunt semnate de un barbat.Interesant,accepta fara prea multe obiectii!
Odata apreciate si indragite de public ori critici de arta, sotul  ajunge o celebritate in lumea artelor,da interviuri in presa si televiziune,isi publica "opera" in albume,organizeaza expozitii diverse.Ajunge asa faimos si apreciat ,incat UNICEF-ul il va selecta intr-un an pentru a realiza o pictura simbolica dedicata pacii si copiilor din lumea intreaga.Artista se conformeaza,tace,accepta iarasi!

 Cum pot unii sa-i domine pe altii astfel,iata ce m-a frapat ,m-a pus pe ganduri urmarind acest caz.Se pare ca unii oameni chiar au o anumita putere a gandului prin care pot sa-i manipuleze pe altii...pentru ca altminteri oricum ai da-o,dragoste oarba,naivitate,saracie,teama de singuratate,etc....e   foarte greu de inteles cum s-a putut intampla asa ceva!.Ori ce sa spun ,ma duc acum  cu gandul la teoria aceea cum ca victima ar atrage agresorul,pentru ca alta sa fi fost, nu ar fi acceptat  acest plagiat nicidecum!De retinut,sotul si inainte sa o cunoasca,falsifica tablouri semnand peste semnatura autorilor si se prezenta lumii ca  pictor!
Asemenea impostori nu gasesti desigur la tot pasul ,iar asemenea artist care sa accepte un asemenea furt de identitate la urma urmei,nici pe atat!Probabilitatea de a se nimeri si relationa astfel ,este  desigur infima,spre zero,daca nu chiar zero!
Sa existe ma intreb cu oarecare consternare,o anume lege a atractiei necunoscuta?O lege care sfideaza calculul matematic,probabilistic?

Pe de alta parte, deduc fireste  in cazul ei  lipsa de orgoliu,de mandrie creatoare .Fapt consider eu,admirabil!O spun ca unul care cunoaste bine cat orgoliu si mandrie exista in lumea artistilor,cate rele vin de aici...

Ce a urmat in aceasta relatie dintre un sot calomnios si o sotie dominata in acest fel...va las sa vedeti filmul care poate fi gasit de vizionat online!
Nu este fictiune,este un caz real!!!!



Niciun comentariu: