marți, 24 martie 2015

...

Cineva isi exprima nedumerirea de ce anumite postari origami pe blogul meu,sunt in engleza si nu in romana.
Nu-mi mai plac romanii,nu-mi place limba mea?
Eu din cate stiu marea majoritate sunt in romana,unele au instructiuni in ambele limbi,in rest   daca sunt vreo 2,3 postari doar in engleza. Asta,fireste spre a economisi timp in acord cu faptul ca eu ma adresez fanilor origami din lumea intreaga,asa ca scriind in engleza ,pricep multi! Chiar si copiii din Romania astazi,stiu destul de bine engleza ca sa inteleaga ce scriu.Oricum ,aici imaginea vorbeste!

Pe de alta parte,ei da,de ce sa nu o spun...cele mai amabile si frecvente aprecieri ,au venit de-a lungul timpului din partea fanilor origami din strainatate!Cand vezi ca unii au folosit si google translate la unele articole in romana,e ceva!Ma simt asadar dator de a purcede uneori sa scriu in engleza mai intai,si apoi in romaneste.
Iar daca nu mai am timp,stare,ramane doar versiunea in engleza.

Mi-am dorit mult sa aflu pasionati de origami din tara  cu care sa comunicam pe aceasta cale!As de unde,doar cateva incercari timide ,nimic mai mult.

PS:Lansez totusi invitatia spre comunicare...daca pasiuni comune nu reusesc sa lege prietenii,e semn ca suntem rau bolnavi de noi insine!



2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Of! Dacă aş avea timp, cred că m-aş apuca de îndeletnicirea aceasta absolut fantastică! Am văzut o glastră îmbrăcată într-o împletitură cum nu -mi închipuiam că se poate lucra o hârtie. Mîă întreb totuşi dacă aş avea răbdarea necesară. Sincer de admir pentru ceea ce faci, mai ales că am văzut pe blogul tău unele creaţii originale pe care nu-mi imaginmez în nici un chip cum ai putut să le realizezei!

Modart spunea...

Nu am rabdare prea multa,pe mine partea de constructie,inventivitatea necesara transformarii unui banal patrat de hartie in ceva ma fascineaza!
Au fost mai intai mii si mii de ore de familiarizat,insusit,perfectionat in aceasta tehnica plecand gradual de la simplu la complex dupa diversi autori.
Apoi a venit si satisfactia de a crea eu insumi modele!
Pe graba,stresat,regret ca nu am suficient timp ,stare,pentru ca as putea elabora modele si mai si!