joi, 5 martie 2015

O noua zi

Asa ar trebui sa ne gandim la fiecare zi,bucurandu-ne ca si cum totul ar incepe cu ziua respectiva!
Ne-am obisnuit cu sirul zilelor dar uitam ,ca "acum" e momentul unui nou inceput,ca fiecare zi mai poate adauga ceva cunoasterii tale fapt ce depinde desigur de atitudinea ta ...primitoare!
Uitam apoi, ca acum poate fi si ultima zi,aici!

O zi este o zi,un punct al existentei tale,din care purced  drumuri diferite,optiuni ce iti apartin.
Cate oare nu se pierd ,le ratam,cate oare sunt rodnice asa cum ar putea fi?
Greu sa poti trai o zi asa cum se cuvine,iar noi vorbim de o viata!
A-ti trai viata asa cum se cuvine,inseamna sa stii a trai clipa...ziua de acum!
Ati simtit vreodata ca ati trait din plin o zi!?

Las iarasi souvenir un tablou semnat Henry Fantin Latour:



PS:Special pentru Andaluza pentru care o zi din plin traita e musai garnisita cu peste la meniu!



4 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Reacţia Andaluzei la vederea scheletelui de peşte m-a făcut să leşin de râs! S-a uitat cu ochii rotindu-i mai ceva ca un titirez, apoi a scuturat din cap frecându-şi ochii cu lăbuţele de credeam că şi le toceşte de tot, apoi iar s-a uitat la schelet şi zburlindu-se toată a mieunat aşaaaa, prelung în chip de Tarzan de zăngăneau ferestrele! Apoi s-a apucat să scrie pe panouri publicitare: "Andaluza nu mănâncă decât peşte dezosat în prealabil de slugile ei "(cred că bănuieşti care sunt cele două slugi ale ei!) şi " este interzis categoric a se mai picta schelet de peşte". Ca să fii iertat pentru dedicaţia pe care i-ai făcut-o îţi solicită pe toată perioada postului, zilnic 2 kg de somon, că vezi - zicea ea - ar avea dezlegare de la miao-zeul lor ! Aşa că... la piaţă cu tine, sau la pescuit, dacă vrei să n-ai serenade miaunite seară de seară peste limita de decibeli admisă!!!

Aurora Georgescu spunea...

Dimineţile par mai pline de optimism. De fiecare dată există speranţa că vom întâlni oameni buni, că va fi o zi mai bună decât cea care a trecut, dar cu cât se apropie seara optimismul pierde teren... şi totuşi, noaptea care este cel mai bun sfetnic , ne dă puterea ca dimineaţa să ne aruncăm din nou în braţele speranţei! Există şi zile frumoase care am vrea să ţină cât o viaţă, dar... evident sunt mult mai puţine decât celelalte în care ne nu ştim cum să facem timpul să meargă mai repede! Este nespus de greu să ne trăim viaţa " aşa cum se cuvine", dar acest "cum se cuvine" este tare incert. Culmea este că dee multe ori , o decizie pe care am considerat-o bună cândva, o găsim peste un timp o catastrofă. Mai bine adoptăm filozofia Andaluzei, fiindcă avem de învăţat de la ea! Te-a pârât la tot neamul pisicesc că i-ai mâncat peştele pe care ea l-a prins şi la pregătit!

Modart spunea...

Barem de am sti trai uneori cu adevarat ,barem cateva zile pe an,cam asta e obsesia mea uneori,sa pot fura clipei nemurirea ei cum s-ar spune,sa simti intens ,cu toata fiinta minunea vietii,a naturii,a prieteniei,a dragostei...dumnezeirea!

A avut efect inseamna surpriza pregatita Luzei de e asa suparata!Deh,asta e ,am invatat si eu sa fiu smecher de la ea!Asa stapana,asa sluga!
Sa se consoleze,i-am lasat totusi capul!Preferatul ei ..ori nu-i mai place ca e prea desteapta!



Modart spunea...

Se pare ca energiile Luzei au luat-o razna de s-a facut din primavara ,iarna!!!
Gata, fac pace cu ea, ii gatesc peste la gratar cum mancau doar faraonii si reginele candva!Ma pun si paj ,ii fac si aere cu evantaiul,idoar sa se potoleasca ,sa -mi aduca primavara inapoi!