miercuri, 4 martie 2015

Zi de aur

Asa au ajuns sa-mi para aceste zile solare cu cer senin ,albastru dupa atat amar de vreme gri,apasatoare!
Ma binedispun ,ma bucura,le doresc ,le invoc mereu...
Fericiti de cei care traiesc in tari calde, senine, cu mult soare!

Nu uitati,lipsa luminii solare,intensa,primitoare este un factor decisiv in instalarea depresiei!
Cand nu este,ramane lumina oferita de caldura sufleteasca a celor din jur si modul in care stim sa ne amenajam interiorul casei .Aici, culorile au un rol foarte important,credet-ma,cromoterapia nu este o gluma,un moft,o dizertatie de amorul teoriei.
Nu uitati de pasiuni,ocupati-va timpul cu diverse activitati care va fac placere,care va pun mintea la contributie,care va solicita atentia,concentrarea.

Na,ca nu am vrut sa scriu depre depresie si masuri antidot,dar uite ca asa m-a purtat gandul de moment.
Zi buna si de folos tuturora!
Va las sa savurati poezia si muzica culorilor ,un tablou de Henry Fantin Latour,unul dintre cei mai rafinati coloristi francezi care a pictat indeosebi naturi statice cu flori si fructe!



4 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Superbă pictură. Andaluza m-a surprins admirându-l şi mi-a spus cu o strâmbătură de care numai ea ar fi în stare, că tabloul nu are nici un farmec dacă nu este şi un peşte pe masă! Şi a continuat foarte academic că ar trebui să se impună prin lege, ca orice pictură, indiferent de subiect, să aibă în mijloc un peşte cât mai mare, dacă se poate în format 3D, cu miros şi chiar gust specific atunci când l-ar atinge cu botul!

Modart spunea...

Haha..spunei Luzei ,asa, ca sa crape nitel de ciuda...ca langa cos era o frumusata de peste de sa te ligi pe bot doar privindu-l...doar ca l-a halit mata autorului pe cand era plecat din atelier!...
Ori ca sa o enervezi si mai si,spune-i ca este si un peste acolo doar ca-i trebuie niste ochelari speciali!
Ca ai tai!De va vrea sa si-i puna pe bot,tare nostima va fi cu siguranta ..ii si vad mutrita suparata foc ,ca tot nu-l va vedea!
Sau mai stii ,la ce calitati miaozeice de mata speciala ce e,,s-ar putea sa-l vada, si sa ramai tu ...masca!

Aurora Georgescu spunea...

I-am transmis Luzei spusele tale, dar nu ştiu zău pe unde vei scoate cămaşa fiindcă nu ştiu cum şi ce a înţeles ea, dar acum îşi ascute gheruţele şi se pregăteşte să vină la tine şi să-ţi ia la cercetat tablou cu tablou la milimetru, ca să desoperie peştii! A mieunat războinic şi a strigat: "Ce ochelari? N-am gheare?Aşa că... ai grijă!

Modart spunea...

Nu-mi fac griji...e atat de obsedata de peste ca ii va vedea cu siguranta oriunde,oricand.Doar sa-i starnesc nitel imaginatia,ca ma e capabila sa ma vaza si pe mine ...peste!
Dar de vrea gheare,i-am pregatit foarfecutele... am destule,si mici si mari dupa caz ...ii fac o manichiura traznet...cu gheare invizibile,!