duminică, 21 februarie 2016

Sinele mandru si egocentric

 CONSTATARE

Eu inteleg ca atunci cand cineva iti lasa un comentariu pe blog,ca sa nu spun de mai multe,e de bun simt elementar sa dai click pe icoana persoanei respective,si la randul tau citind ceva de pe blogul persoanei ce ti-a oferit un timp din timpul sau liber  scriindu-ti,sa lasi si tu un comentariu  pe acolo.
Nu e musai sa procedezi imediat la aceasta maniera,dar poti gasi un timp intr-o zi pentru a citi si comenta cate ceva si in casuta virtuala a vizitatorilor tai.Vizitatori care dovedesc buna masura,nu jignesc ,nu au venit evident cu scopuri anume pe blogul tau,ci doar isi doresc ceva conversatie pe aceasta cale.
Nu e musai iarasi sa-ti placa blogul "vecin" ca sa comentezi ceva,e doar o chestiune de principiu, de omenie !
Sa oferi altuia ceea ce tie insuti iti face placere primind!
Iata un insemn a ceea ce tine de spiritul prieteniei,iubirii.


MENTIUNE:

 Cand ajung sa vizionez alte bloguri,ceea ce remarc adeseori ca nota generala,este o anumita cantitate de suflet,de preocupare pentru a impartasi un mesaj,o idee ,un hobby,o deceptie,o bucurie,etc...toate acestea cer desigur timp ,implicare,daruire.
Mi se pare firesc in calitate de fiinta cuvantatoare care tinde catre iubirea aproapelui  sa las acolo barem un comentariu ca insemn ca am citit,am vazut,am pretuit dorinta si efortul tau de a arata-exprima ceva.

CONCLUZII:

Aceasta constatare a lipsei de reciprocitivitate in comunicarea dintre blogeri,...nu face decat sa-mi reconfirme ca multi nu vor sa se straduie catusi de putin in viata lor ,sa iasa din matca sinelui mandru si  egocentric!!!
Ar trebui zau sa renuntati in acest caz la sectiunea "comentarii"...e dezonorant,chiar stupid as spune, sa astepti primi de la altii ,fara insa  sa te preocupe sa oferi la randu-ti !
Ori daca nu,caci evident va place nespus sa va comenteze altii,fa-ti un bine si educa-te!Submineaza eu-l ala mandru de ce stie si poate el,pentru a imbratisa prin ceva modestie,smerenie,empatie si alte fiinte apropiate care-ti bat la poarta.
Pentru ca e chiar nesimtire curata  ca cineva sa te salute ,si tu sa nu-i raspunzi la salut!!!!
Ei da ,exact despre asa ceva este vorba la urma urmei,de poti vedea simbolic toata povestea asta a comunicarii  cu dus si fara intors.

Unii isi imagineaza ca dau ceva altora prin ce posteaza pe blogul lor.Nu spun ba. De aceea si comentez.Insa daca nu esti capabil sa primesti la randu-ti si ce ofera altii pe alte bloguri,(fie mai putin,mai modest),crede-ma,in luciferica ratacire te afli!
Nu poti sa dai cu adevarat daca nu vrei primi cu adevarat!
Am ajuns sa cred,asta de mai multa vreme ,ca cine stie primi este mai presus de cine da!
Tema de reflectie,nu usoara!


ps:Suntem responsabili pentru toti cei cu care interferam in viata aceasta,indiferent la ce maniera,pe ce cale!
Indiferent de durata,poti discuta si un minut intr-o gara cu cineva,si esti responsabil pentru ce ai spus,pentru ce atitudine ai avut!
Totul se contorizeaza in Memoria Universului insusi!





Niciun comentariu: