marți, 2 februarie 2016

Amenzi Nerusinate!!!!

Nota sociala:
O batrana din Pitesti prinsa ca nu si-a compostat biletul,a lesinat cand a aflat ca amenda o costa 500 de lei.
Mai mare decat pensia ei!!!!!

A innebunit lumea,si-a pierdut uzul ratiunii ...cum Doamne poti sa pui asemenea amenzi usturatoare,cat jumatate din salariul mediu pe economie,ori ce sa mai pomenim de o gramada de salarii si pensii care sunt si mai mici,precum in cazul mentionat.
Orice amenda ar trebui sa ia in calcul salariul mediu pe economie din Romania,si desigur, gravitatea situatiei!
Luati apoi in calcul ca cei cu buzunarele doldora de bani,cu salarii cat 10 altii,nu prea calatoresc domnilor cu mijloacele de transport in comun !!!
Asadar,datorita acestei clase va luati salariile la urma urmei,voi cei care lucrati in acest sector al transporturilor.Si sa recunoastem,este un domeniu economic care ar fi chiar penibil sa va si plangeti ca nu invartiti  bani cu carul!
Va ingrasati oare din asemenea amenzi uriase pe spinarea unor oameni nevoiasi care abia isi duc traiul de pe o zi pe alta?



Fireste ca trebuie  sanctionata o calatorie fara bilet compostat,dar nici sa jupoi omul in halul asta!!!
Si hai sa nu uitam de inima buna,de empatie,de milostenie,caci nu ala cu bani nu-si cumpara bilet domnilor,ori nu-l composteaza,ci tot acela  care nu-i mai ajung banii de n lipsuri si datorii.Pe cel avut daca il prinzi,nu opune rezistenta,nu implora,nu cerseste intelegere,compasiune!
Ce sa mai spun despre unii tigani care te spurca din vorbe si te ameninta si cu cutitul la o adica!In acest caz va faceti mici si nevazatori,insa cand dati de oameni cumsecade,umili, sariti la ei ca niste hiene ,sa-i incoltiti ,sa-i amendati.
Am asistat si eu la cateva cazuri si am rams total revoltat de maniera in care procedati.Parca ati avea de a face cu un delicvent,cu un hot la drumul mare,cu un raufacator!
Daca ati avea de a face cu din acestia pe bune,nu va doresc,pai v-ar inchide gura imediat!
Asadar:
Nici un pic de transparenta, de flexibilitate a judecatii care ar trebui totusi  sa se nuanteze de la caz la caz.
Se intampla spre exemplu,mi s-a intamplat si mie de mai multe ori,pur si simplu din stres ,oboseala,luandu-te cu vorba cu cineva,grabit sa ocupi un loc,etc sa uiti sa-ti compostezi biletul.Nu e o infractiune!!!!!
Nu o spun acum ca o scuza,o spun pentru a fi bineinteles ca nu poti sa fii atat de drastic intr-o asemenea sanctiune.Exista pentru orice ,o masura potrivita,in acest caz, e total exagerata, ridicola!!!!
Din cate am inteles batrana respectiva avea bilet,e foarte probabil ca a uitat sa-l composteze.

Si daca nu ar fi facut-o sperand sa economiseasca si ea un drum,,,asta nu-i infractiune grava domnilor pentru care sa despui omul de pensia lui intreaga si sa ajungi chiar sa-l ocarasti!.Apoi,te mai uiti nitel si la el cum arata,nu ti-e greu sa-ti dai seama ascultandu-l  ca ai putea fi totusi om, ca nu e cazul sa insisti,sa sanctionezi,ca vorba aceea ,de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!
Fura adica unii fabrici,paduri,imobile ,,si justitia e blanda,scapa ca atare basma curata o gramada,insa altii care se tara de pe o zi pe alta,de amaratii astia va legati voi??!
Ce socoteala mizerabila ,ce vitejie pe capul vostru!

ps:Biletele ,abonamentele au ajuns sa fie foarte scumpe pentru salariile noastre, a celor multi!
Toti te taxeaza cu nemiluita din toate partile...care pe care,putini mai au bun simt si decenta cand cer un pret pentru un serviciu!














Niciun comentariu: