duminică, 31 ianuarie 2016

Film/Brooklyn


Oricat de mare ar fi dorul de tara ta natala,de familie,prieteni,de meleagurile copilariei,mai puternica este chemarea dragostei ce ai cunoscut-o pe meleaguri indepartate!

Un film usor,relaxant,odihnitor,o povestire fermecatoare prin simplitudinea,calmul si firescul ei!
Ador acest gen de film fara a epata prin intrigi si actiune multa,in care mesajul uman ,emotia lui,vin din naturaletea naratiunii ce evoca pur si simplu obisnuitul vietii,cu intamplarile ei fericite sau mai putin fericite, fara nici cea mai mica intentie prin scenariu de a le conferi  vreo nota de spectacular,idilic sau inedit .
Daca stii insa sa vezi,sa contempli,sa fii constient de momentele unei aparent banale zile,vei   resimti o anume poezie si semnificatie grava ce reprezinta zic eu,ceva cu mult mai mult decat se intampla in cazul filmelor in care se cauta cu orice pret ineditul prin actiune densa, situatii in extrema,intrigi si final neasteptat, exagerari atitudini personaje,dramatizari cu caracter vadit moralizator,multiple efecte vizuale ,etc
Am ajuns sa fim atat de obisnuiti,ca sa nu spun chiar virusati, cu asemenea filme tributare senzationalului,incat riscam sa nu mai putem gusta farmecul unor momente firesti de viata,momente definite spre exemplu prin  gesturi simple si  cuvinte putine dar pe care atent contemplandu-le le vei resimti atat de autentice si bogat incarcate afectiv-emotional.
Adeseori,in filmele de astazi,constat,prea multe efecte acaparante,si prea putine afecte exprimate prin sarm si naturalete!
Preocuparea pentru expresia dinamicii exterioara a luat-o cu mult inaintea preocuparii de a reliefa in profunzime  dinamica interioara a sufletului omenesc!


.





Niciun comentariu: