sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Film/Little Boy








Regie:Alexandro Monteverde
Scenariu :Monteverde si Pepe Portillo
Genul:drama(2015)

Adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă (Matei 17, 20). 


Dincolo de unele aspecte usor idilice,dincolo de un anume retetar comercial ,dincolo  de o serie de critici cu tenta fie mai  politica,fie anticrestina (desi sa avem pardon ,exista prezenta si optiunea atee,fiecare alege ce vrea),sau fie chiar dpdv regizoral ,hai  sa recunoastem, cu Inima larg deschisa,filmul asta merge la suflet imediat,pas cu pas  te tine captiv  prin calitatea scenariului,prin inspirata sa  idee de abordare a celebrei afirmatii biblice mentionate.
,Iar regizoral vorbind,trebuie sa admitem iarasi,nu lipsesc secvente ori cadre minunat gandite si redate cinematografic!Ce-i drept, in unele am regasit idei din filme mai vechi precum "Viata e frumoasa" sau "Lista lui Schindler".Oricum,prea putin conteaza retetarul aici,mesajul este minunat,iar modul in care este reliefat prin scenariu este absolut fascinant.
Mai mult,pustiul ,eroul principal,face un rol chiar remarcabil,si  sa recunoastem, nu este tocmai un rol usor de interpretat!
Felicitari Jacob Salvati!!!


Da,mi-a placut filmul pentru pelicula lui calda,solara,pentru atmosfera lui de epoca ,pentru rolul pustiului,aproape impecabil,pentru scenariul sau acaparant ,pentru mesajul sau extrem de uman in spiritul credintei dublate de iubire!
Un film emotional,relaxant,detensionant,un film de familie as spune,despre  care este aproape imposibil sa nu te pomeni pur si simplu  lacrimand in final!
Chiar daca acesta este unul previzibil.(eu l-am ghicit usor )





Niciun comentariu: