marți, 5 ianuarie 2016

Tatal paranoic

Deseori in  filmele  indiene (si nu numai, si pe la turci,chinezi,japonezi,arabi spre exemplu) exista cate un tata extremist care tuna si fulgera de furie cand copilul sau a gresit vezi bine nerespecatand principiile si dorintele sale.Uneori absurde,neobiective,fara capacitatea minimala de a nuanta dupa situatie.
In plan secundar apare mama,buna ,tematoare,intelegatoare,incercand cu disperare uneori sa aplaneze conflictul dintre sot si copil care se tot amplifica amenintator.Numai mama sa nu fii in acest context!

Ei da,putini stiu ,este modelul tatalui dictator,paranoic pentru care Vointa sa este infailibila si mai presus de orice!A avea o alta parere intr-o discutie cu acest tip de personaj,,este catalogata ca sfidare la persona si lipsa de respect.Urmarea,o irascibilitate puternica pana la furie oarba, spirit resentimentar pana la razbunator chiar!
"I s-a pus pata" cum spune o expresie,si sa te fereasca Dumnezeu  de repercursiunile  la care te poate supune!

Paranoia (megalomanica )bat-o vina, asta distruge omenirea!
Chiar nu exista ma intreb,vreun remediu psihiatric pentru ea?

ps:Am scris acestea cu gandul la doua filme minunate:

-Tatal meu si fiul meu(drama/film turcesc)
-3 idioti (comedie/film indian)

Mentiune; In filme se idealizeaza intotdeauna cand in final personajul paranoic pare sa inteleaga situatia,sa-si admita greseala.
El va ramane mereu o persoana foarte dificila,instabila emotional,gata oricand sa irupa si sa jigneasca pe cei din jur la un conflict de opinii,fie el si unul banal.
Daca nu as fi avut in viata de a face cu asemenea persoane....foarte orgoliose,dominatoare,narcisiste,posesive!
Nu ii judec ,dar repet,sperand spre binele lor, al familiei,al societatii,ce bine ar fi sa existe o medicamentatie pentru asa ceva!
Depreso-mania spre exemplu,care cunoaste stari similare de manifestare...se trateaza cu urmari foarte bune,prin litiu!!!
Fapt aflat cu multi ani in urma dintr-un film despre cazul real al unei actrite care suferea de depreso-manie!





Niciun comentariu: