luni, 11 ianuarie 2016

Agenda film/The Walk

Uneori in lipsa aflarii unui film bun,dupa n cautari fara succes,aleg in final optiunea de a revedea un film bun.Fie mai demult vazut,fie mai recent,nu conteaza ,alegerea depinde in primul rand de starea mea de moment in care fireste imi doresc un anumit gen de film,un anumit gen de subiect sau tema artistica.
Revizionarea nu ma plictiseste niciodata,,,dincontra, amplifica anumite stari,ganduri,sentimente,idei,adancind introspectia,imbogatind meditatia.
Cum spune si dictonul "Repetitia este mama invatarii"


 Ei da, zilele trecute am revazut pentru a doua oara filmul "The Walk",film ce prezinta incredibila poveste a funambulului Philip Petit,cel care a reusit uimitoarea performanta de a traversa pe o franghie distanta dintre fostele turnurile gemene de la World Trade Center.

Remeditand asupra acestui caz,l-am gasit  INCREDIBIL din cel putin 3 incidente:

1)-Cum de si-a gasit atati complici care sa accepte ceea ce era nu doar ilegal,solvabil cu puscaria,dar si extrem de periculos!Va dati seama ce probabilitate mica exista sa convingi mai multe persoane sa fie de acord cu un gest aproape criminal.
2)- Cum de a reusit sa patrunda si sa instaleze acolo tot necesarul exercitiului acrobatic,foarte dificil,si iarasi cu o probabilitate foarte mica de reusita.Sanse sa fie prins erau cu mult peste!
3)- Cum a reusit nu doar o trecere simbolica,ci 8 treceri pe franghie,executand si vreo 3 numere specifice extrem de periculoase tinand cont de altitudine,asta sa nu uitam,intr-un climat nepropice concentarii maxime necesare,ma refer la politia agitata si extrem de insistenta,ori ce sa mai spun  de elicopterul care a fost trimis sa-l someze..Nu am inteles defel atitudinea autoritatilor ,a politiei!
.
Cum?...si totusi s-a intamplat aevea,reusind sa convinga pe altii sa-l ajute sa-si indeplineasca visul sau nebunesc,reusind sa instaleze materialul necesar in ciuda atator aspecte potrivnice,reusind sa sfideze abisul la o inaltime ametitoare ,nu doar odata,si nu tocmai intr-un climat propice desfasurarii unei asemenea exercitiu acrobatic.

Ma intreb astfel,in contextul atator probabilitati evident scazute,nu cumva exista un Dumnezeu ?Nu cumva exista o forta si o Vointa superioara care  i-a dat unda verde si binecuvantarea necesara  ca toate sa fie posibile asa cum a Indraznit sa cuteze!

Ce Simbol teribil al Cutezantei omenesti!!!!


ps;"Indrazneste fiule,indrazneste fiica...eu am biruit lumea!"-spune Iisus Hristos



Niciun comentariu: