joi, 21 ianuarie 2016

Unde e legea?

Poate ca putini stiu,dar zgomotul puternic este o sursa majora de stres!!!

M-am trezit nervos.
Vecinul meu s-a pomenit ca vrea sa mai faca ceva schimbari prin apartament,sa-si puna probabil gresie noua peste tot,ori usi noi,sau ce stiu eu ce naiba face,ca de vreo luna de zile ,am parte de zgomot cu ciocaneli si sfaraiala de aia asurzitoare de te ia cu nervii si dureri de cap instantaneu.
Ei,dar partea aia frumoasa rau de tot,este ca vecinul asta nu-i acasa in tot acest rastimp,,el s-a dus cu nevasta si nepotul sa stea bine mersi linistit la un frate .
In acest rastimp insa,suporta nene la greu,si vecinii din scara,ba chiar si de la scarile alaturate deoarece zgomotul asta se propaga ceva de speriat.Acum cativa ani se  lucra la blocul de vis a vis...ziceai ca se lucreaza undeva chiar pe scara ta!Insuportabil si asa,darmite,va dati seama, cand asemenea activitati se petrec in imediata apropiere a locuintei tale.
Ce sa mai spunem de orele acestor reparatii,te poti astepta la orice ora a zilei!
Ce  socoteala nerusinata pe unii!!!
Sa te vezi cu desagii in caruta,necontand cum ,cu ce pret!
Revoltator!

Orice reparatie,amenajare la bloc,ar trebui prin lege sa respecte anumite ore,zile ca timp de desfasurare,si sa existe fireste obligativitatea de a-ti anunta conlocatarii despre zilele si durata estimata!Atunci,mi-as putea face si eu un program anume incat sa nu ma aflu pe acasa in intervalul respectiv.Nu ar fi tocmai usor,dar totusi,e cu totul altceva!
Si in orice caz,mai lasati-o naiba cu mofturile schimbarilor structurii apartamentului ce implica un asemenea zgomot infernal!
Nici prea legale dpdv arhitectonic nu sunt ,si iarasi sunt  ilegale tinand cont de dreptul fiecaruia de a se odihni in propria casa.
Despre simt civic ,constiinta colectiva,nici nu mai indraznesc vorbi!

La bloc ,e la bloc ,se imparte linistea cu altii,e proprietate in comun !!!
Lume proasta,spirit de turma ...a dat strechia in voi cu moda "modernizarilor "vezi bine.
"Modernizati-va" constiinta aia adormita,preocupati-va mai cu seama sa va innobilati casa interioara a sufletului!Acolo sunt mereu necesare reparatii,reamenajari,restructurari!!!
Ca nu va duceti pe lumea cealalta cu apartamentul dupa voi!

Total de prost gust si nerusinat,sa obtii ceva cu pretul stresului altora!











5 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Te înțeleg total.
Se întâmplă, sunt convinsă, în toate orașele. Dacă te adresezi cuiva ( președinte, administrator) sigur va ridica din umeri,chiar dacă suportă același tratament.
Șase luni, după ce vreme de un an și vreo trei luni ( nu exagerez nicicum) au transformat apartamentul cumpărat de la foștii mei vecini,actualii au ținut în fața ușii mele un pat rupt, peste care au răsturnat o masă colorată cu toată vopseaua rămasă, două scaune vechi și tot felul de cutii.
Îți imaginezi cam cum mi-a fost de Paște.
Au terminat, în sfârșit, au cărat...acum, își lasă gunoiul la ușă.
Ce discuții poți avea cu asemenea oameni?
Au doi copii, printr-a șaptea, a opta, care nu salută...în vară își aduceau prietenii să joace volei cu o minge de plajă, unde crezi? pe coridor, pentru că afară era prea cald.
La ce oră? chiar contează???

Modart spunea...

Copiii nesimtiti mi se par si mai groaznici decat adultii...
Din cate se concluziona intr-un articol mai vechi pe aceasta tema,legea este fr permisiva.Este favorizat mai degraba meseriasul decat locatarul care-i suporta activitatea la orice ora vrea muschii lui.
Problema poate fi contracarata cumva printr-o sedinta dintre locatari initiata de seful de scara sa zicem.
Si bine ar fi ca intre ei in zona respectiva sa se puna de comun acord in anumite privinte.
Problema ce ramane este despre cat este dispusa firma de constructii sa presteze serviciul respectiv in anumite intervale,zile.



Modart spunea...

Astazi se auzea muzica tare de pe la scara vecina...noroc ca nu a durat prea mult...si slava Domnului ca nu erau anumite genuri de muzici care ma exaspereza pur si simplu.

INCERTITUDINI spunea...

Știi cum este: poți să-ți alegi vecinii, dacă asta te interesează. Dacă n-o faci, ai mari necazuri, pe care, oricât ai încerca, pe cale frumoasă, civilizată, nu prea ai cum să reușești.
Ce-ți rămâne de făcut?
-să te ferești
-să eviți
-să pleci...

Modart spunea...

Nu am cum sa-i aleg eu...