duminică, 2 aprilie 2017

Snobism muzical/Maneaua vs muzica lautareasca.

Nu ma dau in vant dupa muzica lautareasca,,iar dupa manea nici atat.!
Muzica lautareasca,de e sa o ascult,o prefer in special  ca versiune instrumentala ...

Acum,ce nu inteleg si detest eu,este atunci cand unii lauda muzica lautareasca,ba se dau drept partizanii ei,si culmea,  critica vehement maneaua.
Sa avem pardon ,judecand dupa tonalitate si stil,maneaua se inrudeste cu muzica lautareasca,in ea adica ii sunt obarsiile!(ori cu cea de pahar si voie buna)Cu anumite adaosuri,ca de,la vremuri noi,apar tendinte si mijloace de exprimare noi!
Ia-o pe Gabi Lunca spre exemplu, si adauga-i vocii ei ceva melisme si o maniera mai patetic-sentimentaloida in interpretare si obtii exact maneaua!
Cat snobism!


De ce nu-mi place maneaua?
Vocile sunt bune, linia melodica in sine e placuta,cantabila...,ceea ce este insa este total deplorabil si compromitator ,este tonalitatea vocii prin anumite modulatii  ce rasuna  in jargon vorbind, a misto si gagicareala,a sentimentalism ieftin si vulgar!Despre versuri nici nu mai vorbesc,fireste, la asa tonalitate "sentimentaloid-afectata" in inflexiunile vocii ,asa vers!
Daca se renunta la ea...altfel ar sta lucrurile!Si sunt exemple in acest sens!

Mentiune; referire in special  la muzica lautareasca tiganeasca !!!Maneaua,cu unele diferente de rigoare mentionate, este doar un exponent mai nou al acesteia!





Niciun comentariu: