duminică, 23 octombrie 2011

Origami Owl by Davor Vinko

Remarcabil model obtinut dintr-un patrat de hartie prin expresia puternica a stilizarii geometrice si frumusetea proportiilor redate,prind aspectul robust,tridimensional si stabilitatea perfecta obtinuta!

Remarcable model obtained from a square,wonderful expression through geometry,beautiful proportions,a 3D result,strong and with a great stability!

Sunt nu multi cei care pretuiesc cu adevarat aspectul modern in arta obtinut prin asemenea expresii geometrice, insa trebuie stiut ca este mai dificil a interpreta o forma naturala prin stilizare puternica decat de a o reda prin imitatie realista!!!Stilizarea este un procedeu artistic complex care presupune capacitatea de observatie-analiza la nivel de ansamblu compozitional,pentru a retine si reda esentialul care defineste spiritul formei contemplate!!!

Tin sa felicit autorul acestui model,pe Davor Vinko!!!  Este o piesa de nivel mediu ca executie care este foarte placuta ca mod de constructie,stiti voi,acel gen care iti da sentimentul ca totul este perfect,foarte firesc si inteligent, fara a forta nimic in pasii de executie!
Nu este totusi o piesa pentru incepatori,este de nivel mediu pentru cei cu ceva experienta in constructii asemanatoare!Ca o provocare desigur puteti sa incercati.Merita!

                                                                         (back side)

OBSERVATIE:Am renuntat la partea reprezentand ochii deoarece este fr dificil un rezultat ferm,pe cand tocmai precizia liniei in raport cu puritatea geometrica e apreciabila aici,neavand rost de dragul unui detaliu sa compromit rezultatul!
Oricum mi se pare optionala !
Pentru  fixarea celor doua aripi am folosit ceva adeziv pe portiunea celor doua triunghiuri care patrund in lateralele corpului.

I gave up to eyes construction (very difficult to obtain a clean result at this format) and I used some glue for the both little triangles that enter inside the laterals of body!

2 comentarii:

aureliaeugenia spunea...

Blogul este superb si creatiile deosebite! Felicitari !!!!

Modart spunea...

Multumesc mult de asa impresii pozitive!!!
Ma stradui sa-i ofer calitate si densitate ,iar orice apreciere buna reprezinta desigur un stimulent pentru noi articole.