miercuri, 2 noiembrie 2011

Piese de decor pentru Sarbatorile de iarna!/Endla Saar star and Jared Needle snowflake


Stiu, este inca  toamna...si inca ce zi minunata de toamna ,asa ca unii se vor gandi probabil ca m-am cam grabit cu aceasta postare cu motive decorative de iarna.Insa pur si simplu asa a fost sa fie ca  sa descopar zilele acestea  aceste doua modele remarcabile,apoi ce sa spun ,am ajuns chiar la vorba aceea:  "ce poti face astazi nu lasa pe maine",caci cine stie pana atunci cum va fi,in ce masura voi fi dispus sa mai lucrez,cat timp voi avea,daca voi mai avea,cine stie...uneori chiar tratez fiecare zi ca un ultimatum si rost nu este aici de discutii prea multe....

"Endla Saar Star" model obtinut dintr-un pentagon mi se pare dupa o indelungata experienta la capitolul "Origami stars",cel mai atractiv star-relief in origami!!!Minunat si ca mod de constructie, usor de realizat!

"Origami snowflake by Jared Needle" model obtinut dintr-un hexagon,este dificil prin anumiti pasi, solicita intuitie practica in citirea diagramei, insa merita tot efortul judecand cel putin dupa aspectul final.Totusi, modelul este foarte placut ca si exercitiu de constructie daca ai ceva experienta la activ in acest domeniu.


 Ambele piese au consistenta materiala datorita unor etape repetate prin care hartia se stratifica ,daca mai sunt si vopsite in bronz(sau stropite pentru efect combinativ cu cromatica hartiei alese)chiar ai impresia ca sunt realizate dintr-un metal.


Fiind un perfectionist(grea boala) imi ia o gramada de timp realizarea fotografiilor:paginatie,contraste expresive,luminozitate potrivita,etc ...,astazi vremea m-a ajutat mult,o zi insorita ,o zi de aur!!!



Ce este fascinant in aceasta tehnica este constructia prin rabaterea unor planuri ale suprafetei hartiei menite sa formeze anumite scheme care treptat se dezvolta pentru a defini in final un anumit model  sau motiv decorativ dorit.Nu se intervine cu taieri asupra formatului foii ,nu se fac lipiri(cazul unui origami autentic),totul este rodul inteligentei si inventivitatii spiritului de creatie al autorilor in acest domeniu!


Diagrama :
http://dl.dropbox.com/u/450477/Snowflake%20-%20Jared%20Needle.pdf
http://www.wonderhowto.com/how-to-fold-origami-christmas-decorations-ornate-winter-snowflakes-0123108/

MENTION:Certainly will be problemes to repete steps 20-21 for the other parts of hexagonal structure ,even in Sara Adams video she didn't manage to explain this suite of steps(only the first part that can help you to understand diagrame steps 20-23 )!
The diagrame too is not so explicite(very difficult to be very elocvent in some cases),sometimes need experience and an intuitive seanse of construction to read a diagrame.Put the mind at contribution!Patience too!

2 comentarii:

mikaela spunea...

Sunt absolut superbe.Cu toate ca sarbatorile au trecut imi doresc sa realizez si eu niste stelute din acestea.Anul acesta am facut mai multe decoratiuni,pentru prima oara,au iesit foarte bine.Insa daca voi reusi sa execut cateva din modelele de mai sus cred ca voi renunta.Acestea le intrec mult in frumusete.Sunt nu numai foarte frumoase,dar si interesante prin faptul ca nu necesita lipirea /taierea hartiei.In plus,vopsite cu bronz ,parca sunt de Au.
Voi cauta modele accesibile pentru un incepator.Imi plac globurile acelea florale,cutiile,florile,dar si formele geometrice,ramele foto.Ma documentez ,apoi voi incerca sa pun in practica.Voi reveni cu intrebari,daca nu e cu suparare .

Modart spunea...

Chiar te rog Mihaela sa adresezi intrebari!
Am sa incerc sa te ajut cu informatii si eventual la anumite nelamuriri,dificultati intampinate.
Desigur si in masura timpului disponibil.
O zi frumoasa sa ai!