marți, 3 aprilie 2012

"Santa Lucia" a la Mireille Mathieu



Dupa moartea impresarului ei Jonny Stark in 1989,Mireille a traversat o perioada mai lunga de depresie,refuzand sa mai cante."M-am pomenit dintr-o data intr-o lume rea"declara renumita cantareata la vremea respectiva,si se vorbea chiar de o tentativa de suicid...exagerat mi-am spus la vremea respectiva cintind,insa de cativa ani de zile incoace aflu cu stupoare cat de detestata este in unele medii (elitiste se pare)din Franta,ce vorbe rautacioase s-au spus despre ea inca din primii ani ai debutului...am ramas perplex,n-as fi crezut vreodata ca cineva ar putea sa o deteste si sa-i aduca insulte asa mari ...desigur nu e cazul sa detaliez,dar chiar ma revolta teribil acest fapt(or fi Madonna,Shakira,Britney Spears fapturi decente,nobile,suave or mai stiu eu ce sfinte si nu-mi dau eu seama)...e oare posibil sa fie mai iubita in strainatate decat in propria ei tara ?!de fapt de ce sa ma mai mire,Biblia insasi spune;"Nimeni nu e profet in tara sa!"

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Ce coincidență plăcută- astăzi am ascultat Mireille Mathieu..și mă gândeam cât de privilegiați suntem să ne bucurăm de o asemenea splendoare !

Modart spunea...

Daca ea nu este o splendoare(din toate punctele de vedere),apoi eu nu mai inteleg nimic despre lumea asta!
Cunosc persoane foarte tinere(14,16,20,etc)care o adora,respira prin muzica ei!Cei mai mari fani ai ei sunt de alte nationalitati!M-as bucura sa guste si altii privilegiul de care vorbesti...

Aurora Georgescu spunea...

O ador! Voce minunată-clar definită, prezenţă scenică deosebită, eleganţă printr-o simplitate plină de rafinament, frumuseţe, delicateţe, modestie, cântece minunate, inflexiunile vocii produc vibraţii ce ajung direct în sufleet! Cum să nu iubeşti asemenea fiinţă? Vorbită urât? Vulpea când nu ajunge la struguri, spune că sunt acri! Asta se întâmplă şi cu frustraţii ce o vorbesc urât! Şi totuşi are şi în ţara ei o mulţime de fani. Sunt chiar cluburi care o susţin. Am cunoscut un astfel de mare admirator francez, care ne-a vorbit despre Mireille Mathieu ca despre o zeiţă!

Modart spunea...

Aura e adevarat ca are multi fani in tara ei,insa sunt foarte multi de asemenea care o displac si care au reusit "admirabil" si considerabil sa o discrediteze, sa-i rapeasca din aura de legenda pe care a creat-o prin atata munca si daruire muzicala.Nu vocea ei (evident remarcabila )o contesta(ar fi chiar culmea culmilor) ci alte lucruri,unele afirmatii tin spre exemplu de politic,asta pentru ca Franta este si o tara extrem de politizata,altele sunt rautati de necrezut.
Noi romanii ca si multe alte nationalitati din lumea intreaga am crescut cu un cult chiar pentru ea...ei bine lucrurile stau altfel in tara ei,mai cu seama in momentul prezent!