luni, 7 mai 2012

Cel mai mare pacat...


  • Cel mai mare pacat este sa poti sa ajuti si totusi sa ramai ignorant!
  • Viata este un test,celor bogati Dumnezeu le testeaza generozitatea,celor saraci rabdarea.
  • Fuga de suferinta,fuga de dragoste este!
  • Ceea ce faci bun pentru tine este un lucru pamantesc, omeneste,ceea ce faci bun pentru altii este un lucru ceresc,dumnezeieste!
  • Adevarata si unica putere este puterea de a iubi...in rest sunt doar abilitati.
  • Oriunde ar purta-o vantul,frunza apartine unui singur copac.Acasa!
  • Prea multa suferinta si prea putina dragoste,e gandul ce ar trebui sa ne faca mai buni.
  • A invata sa daruiesti inseamna a invata sa primesti!Iubire fara recunostinta nu exista!
  • Iubirea este necesitatea suprema prin care contrariile dureroase se atrag spre armonizare!Fiecare parte se intregeste si capata o expresie spirituala unica, edificatoare !
  • Ar trebui sa ne rugam astfel:"Da-mi Doamne puterea de a iubi..."ei, dar cine vrea sa sufere,caci iubirea implica asumarea unei mari cantitati de suferinta!
  • Cerem sanatate...si cand o avem devenim mandri si egocentrici,nesatui de cat mai multe mofturi lumesti ,lucruri prostesti si trecatoare.

"CEL MAI MARE DAR PE CARE IL POTI FACE CUIVA ESTE SPERANTA!"-(Anatole France)

7 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

textul tau mai mult ma rascoleste decat ma ajuta...
din cauze personale, nu pot detalia.
cum e sa fii ajutat din pornire interioara apoi sa ti se ceara rasplata, chiar pana la nivel de actionare in judecata?

INCERTITUDINI spunea...

Oameni suntem, toate le ducem cu noi- speranță, mândrie, orgolii, smerenie, trufie, speranță, frică, generozitate,emoții, timiditate, bucurie.
Suntem schimbători.
Și diferiți.
Poate că tocmai de aceea căutăm unii în ceilalți ceea ce sperăm să găsim.
Și să ne aducă împlinirea.
Crezi că sunt oameni care își propun să fie răi?
Poate fi naivitate, dar cred că, de multe ori, circumstanțele,diversele situații în care este expusă ființa umană, conduc către confuzii, transformă datele evaluării, rezultatele..

Modart spunea...

Gina,cand este sa poti ajuta si nu o faci,nu prea e loc de scuze,mai cu seama cand vine vorba de cazuri disperate in care panica... cea mai teribila,cutremuratoare si sfasietoare emotie,te striga apeland la farama ta de iubire si sfintenie...
Nu stiu daca oamenii isi propun sau nu sa fie rai...nu ma intereseaza...vad insa un chip ca cel postat in articol si ma cutremur...ii vad pe cei multi si nevoiasi care se taraie de pe o zi pe alta si pe de alta parte revoltator pana la cer ignoranta din jur care ucide!
Inteleg foarte bine gandul tau cel bun...dar sincer uneori chiar nu e cazul de a gasi circumstante altora,problema find simpla ca lumina zilei,cine pe cine ajuta la necaz,sau altfel spus,CUI II PASA?!

Modart spunea...

Vasile,pai tocmai asta a fost si intentia,de a rascoli!Inainte de a ajuta pe altii,e necesar de a ne ajuta pe noi insine printr-un examen al constiintei...acum ca unii sunt cum sunt,e chiar problema lor, vorba aceea fiecare pasare pe limba ei piere!
Deduc din ce spui de un act "altruist" conditionat...ce sa spun, pana la iubirea neconditionata este evident cale lunga...cunosc cazuri care declara cel putin sincer ca nu sunt capabili sa dea fara sa primeasca in schimb ceva!

Modart spunea...

Totusi poate reusesti sa discuti omeneste cu acea persoana,sa ajungeti la un numitor comun incat sa nu fie nevoie de instanta judecatoreasca.
Uneori lipsa unei comunicari adecvate duce la interpretari rautacioase si chiar acte de razbunare...zic si eu,,,Doamne ajuta!

INCERTITUDINI spunea...

Poate să fiu într-o stare de mare agitație, grabă ..și să nu-mi pese, deși este impropriu- nu-mi pasă, pentru că totdeauna îmi pasă. Chestia este că rămân doar la nivelul de implicare sufletească, nu pot ajuta efectiv decât rareori.
Nu știu dacă ai auzit odată o știre la tv sau la radio despre doi frățiori abandonați de mamă, tatăl alcoolic, am și scris pe blog. Copiii mâncau NOROI pe pâine.
Pe mine m-a cutremurat știrea, am senzații grave, doar când mă gândesc.
N-am făcut nimic concret pentru a ajuta, nu am date .. cineva , încercând să dea un răspuns întrebării mele, răspundea, culmea! întrebându-se de ce copiii nu mâncau pâine goală, dacă tot aveau...

Modart spunea...

Daca fiecare ce are posibilitati deosebite si-ar propune sa ajute baremi un caz disperat pe an,ce bine ar fi!!!Sunt foarte multi care arunca banii cu lopata pe distractii,masini,vile,etc
Si cei care au mai putin ar putea ajuta mult pe altii mai nevoiasi ca ei,si nu o fac defel!De ce oare atat egocentrism?!E oare atat de greu sa-ti imaginezi pentru cateva clipe cum ar fi sa fii in locul celuilat,ca poti ajunge la urma urmei chiar tu in situatia de a depinde vital de ajutorul altora!