sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Mireille Mathieu in memoria tatalui ei...Roger Mathieu.



Oare a mai cantat cineva cu atata emotie despre tatal ei/lui?


14 comentarii:

Anonim spunea...

Excelenta interpretare. Numai un artist de o asemenea valoare poate transpune in cantec atat de bine emotia, sensibilitatea. Deosebita interpretare.
VIVA MIREILLE MATHIEU!!!

Modart spunea...

Diferenta intre un cantaret mare si un artist o face zic eu tocmai aceasta transpunere emotionala.In cariera ei sunt multe asemenea momente ravasite de emotii pana la lacrimi.O frumoasa,o voce de exceptie la tineretea ei,dar si o sensibilitate impresionanta.
Multumesc de gandul impartasit.

Anonim spunea...

Va rugam sa ne postati si alte melodii interpretate de Mireille Mathieu, la fel, cu emotie pana la lacrimi. Va multumim foarte mult!

Modart spunea...

Cu mare placere! Sunt un mare admirator al ei,este marea mea feblete,si dovada sunt o multime de articole dedicate ei.
Am sa incerc astazi sa cuprind asemenea melodii intr-un articol.
Eu va multumesc pentru ca a sti primi e mai imoprtant uneori decat a darui! Sunt realmente foarte incantat sa aflu pe altcineva care o pretuieste pe aceasta artista atat de speciala,de unica!

Anonim spunea...

Va multumesc foarte mult, si eu sunt fan (fana) Mireille Mathieu, o voce aparte. Ma numar printre cei care au avut privilegiul de a merge la spectacolul sustinut la Bucuresti. A fost un spectacol UNIC, SUPERB, CU O ARTISTA UNICA,SUPERBA!!!
Multumesc organizatorilor acestui spectacol care ne-au dat aceasta ocazie de a o vedea.

Modart spunea...

In fine dau si eu de cineva fan MM!
Te astept oricand cu drag !
Pe blog,am postat ieri 10 melodii emotionante pana la lacrimi...
Vezi ca Jim Witt,fan american care care are o colectie impresionanta cu activitatea ei muzicala. a postat recent concertul ei din 1987 in Germania!
In doua parti ,vreo 2 ore de auditie.MERITA ascultat si desigur cand vine vorba de MM ,e fantastic fie doar si sa o vezi!

Anonim spunea...

Oare in Romania sunt putini sau chiar deloc fani Mireille Mathieu? Asa este, generatiile s-au schimbat, muzica buna, de calitate nu-si mai gaseste astazi locul, nu mai este apreciata, difuzata, cunoscuta publicului.
Multumesc foarte mult pentru cele 10 melodii superb interpretate de celebra Mireille Mathieu si pentru recomandarea de mai sus.
Voi mai apela la dvs. ori de cate ori am nevoie.

Modart spunea...

Oricand,orice doriti,daca va pot ajuta,o fac cu mare placere.
Am corespondat candva cu fani din diverse tari.Am fost logat pe yt ,special pentru a o apara de anumite atacuri.
Si am descoperit multi tineri ,15,18,20 de ani spre exemplu care o adora.Unii au descoperit-o recent,si se intrebau de ce nu au stiut de ea pana atunci.Au devenit subit admiratorii ei.Deci se poate ca valorile sa fie recunoscute,apreciate,indiferent de generatie,de gusturile actuale.
In Romania nu stiu cum stau lucrurile.
Pe la noi nici discografia ei nu prea se gaseste!

Anonim spunea...

Va multumesc pentru posibilitatea de a dialoga.
Asa este, sunt tineri care apreciaza muzica buna, sunt sensibili, fac diferenta. O muzica buna nu moare niciodata, dainuie peste timp.
Ma bucur foarte mult ca sunt tineri care asculta marii cantareti, le fredoneaza chiar melodiile. La spectacolul lui Mireille Mathieu am ramas placut surprinsa sa observ tineri care-i fredonau melodiile, iar cea mai iubita si cunoscuta melodie din repertoriu a fost "Non je ne regrette rien".

Modart spunea...

E un cantec emblematic pentru Piaf,nu Mireille!
Pacat ca adevaratele ei cantece nu a stiut sa le promoveze.Am spus-o undeva intr-un articol ,am repetat-o recent inainte de venirea in tara..
Nu prea si-a indragit propriile cantece,a preferat repertoriul lui Piaf...are un repertoriu vast,vreo1300 de cantece sa fie ,si poate si mai mult ,dar multe,superbe,le-a cantat atat de rar sau chiar deloc de la lansare.Cam in toate concertele ei se repeta o anumita lista...pacat.

Anonim spunea...

Daca v-as ruga sa-mi postati doar cateva din propriul ei repertoriu. Nici eu nu le stiu pe toate, cam ce apare pe you tube. Va rog mult!

Modart spunea...

Te referi sa postez cateva care imi plac mie din repertoriul ei personal,nu?
Am sa incerc ,cu placere ,deocamdata sunt prins cu altele.
Despre MM vezi eticheta MIREILLE MATHIEU din bara din dreapta blogului.Recent am grupat postarile cu ea prin aceasta eticheta.Acolo ai sa gasesti unele cantece de calitate , care imi plac mult,si desigur impresii personale.

Anonim spunea...

Este adevarat sunt cantece net superioare ca intrepretare si stil, spre exemplu:
NOS SOUVENIRS
AMOR DEFENDU
PERSONNE
NE ME QUITTE PAS, MON AMOUR
L'AMOUR VIENDRA
VOUS LUI DIREZ

marca Mireille Mathieu ci nu Edith Piaf

Repertoriul ales pentru spectacole, cred eu ca este ales functie de posibilitatile vocale ale interpretei de acum, sunt foarte multe piese greu de interpretat, multe sunt in limba germana, iar pentru spectacolele sustinute limba germana este cam necunoscuta, iar cele amintite mai sus si altele de acelasi gen sunt solicitante.
Va multumesc f.mult pentru postari si recomandari.

Modart spunea...

"Nos souvenirs" este hitul B Streisandt, "Memories" ,iar L'amour viendra este muzica filmului "Pe aripile vantului"..deci nu-i apartin.
Da,a performat multe slagare internationale...si este mai cunoscuta chiar prin acestea decat prin repertoriul strict personal.
Stilistic vocea ei a parcurs 3 etape..una de inceput bazata pe un anume timbru apropiat cumva de cel al lui Piaf.Multi adora aceasta perioada.
Apoi anii 80 cand atinge apogeul carierei ,maximul de noblete si frumusete vocala,si in fine perioada anilor 2000 ,cu un timbru mai grav,
Recomand albumul De tes Mains..din 2002 care este chiar unul de exceptie cu o orchestratie minunata ,Chiar ceva cu totul nou !
Vocea ei astazi este ...hm,parerea mea sincera, este pentru retragere,a pierdut multe calitati,nu ma mira ,a cantat enorm de mult,in plus are un repertoriu solicitant vocal,de forta, bazat peste 90 la suta (pe putin) pe acute,note lungi,ambitus,dinamism.
Am sa incerc cand voi avea stare ,sa spicuiesc cateva dintre cele mai bune cantece din repertoriul ei,,,foarte greu sa selectezi pentru ca are multe exceptionale.