luni, 26 ianuarie 2015

Neam comunist sau crestin?

Azi este cum s-ar putea spune,ziua nostalgicilor comunisti din Romania..Foarte multi se pare!
Eu, atat le-as spun acestora,hotarati-va odata,ori cu Dumnezeu ,ori cu Ceausescu.In ce barca urcati,pe cine omagiati,cui slujiti,pentru ca la doi stapani ,evident nu se poate!Ati uitat de odele obligatorii dedicate conducatorului mult iubit si  de sfintii inchisorilor comuniste?Va reamintesc de parintele Arsenie Boca,de Sfantul Ardealului, cel care a fost aruncat in temnita de comunisti,trimis la canal,si care dupa supliciul inchisorii i s-a interzis sa predice ,sa spovedeasca.Toata viata sa a fost urmarit ,prigoni,persecutat de securitate.

Suntem oare neam comunist sau neam crestin?Ce alegeti?
Pentru Dumnezeu...treziti-va!
Timp de 30 de ani pana a pasit in lumea spiritului ,marele of al parintelui Arsenie Boca a fost interzicerea de catre regimul securist comunist de a predica.
A prezis moartea lui Ceausescu si a lui cu trei saptamani inainte.

"La 79 de ani, Arsenie Boca a fost luat de către Securitate şi închis. Despre moartea sa martirică vorbeau pe şoptite toţi cei veniţi în 4 decembrie 1989 la Prislop la înmormântarea Părintelui. Iată ce spunea călugărul care a fost la Sinaia când a murit Părintele ieromonah Arsenie Boca, iniţiatorul reînvierii duhovniceşti de la Sâmbăta de Sus, care a prevăzut că după moarea sa “ţara va lua foc” [duhovnicesc] de la Prislop:
“ În 1989, părintele Arsenie spunea celor apropiaţi: ‘nu mă mai vedeţi în curând că ăştia mă termină’. În ultimii ani celor de la conducere le era foarte teamă de părintele Arsenie. Era ţinut în satul Drăgănescu iar intrările în sat erau păzite zi şi noapte de Securitate (…) Ultimele momente şi le-a petrecut la Sinaia. Am fost la el împreună cu părintele Dometie care a fost ţinut acolo timp de o săptămână şi jumătate. Şi nu i-au dat voie să vorbească cu el. Maica de acolo ne spunea că e la Drăgănescu. Părintele Arsenie avea însă un căţel mic, flocos, negru. Unde era părintele, acolo era şi căţelul. Când am văzut căţelul, mi-am dat seama că este acolo. În cele din urmă ni s-a spus că este bolnav şi că nu poate vedea pe nimeni. I se poate trimite doar un pomelnic sau o scrisoare… După trei zile ni s-a spus că a murit părintele. L-au adus şi era aşa cum era: TORTURAT şi CHINUIT. Se vedea la degete şi la faţă faptul că a fost torturat. Eu am fost la înmormântare şi am văzut:unghiile de la două degete îi erau pur şi simplu smulse…Toate acestea s-au petrecut pentru că a prezis căderea şi moartea lui Ceauşescu. Nu mi-e frică să spun adevărul, chiar dacă unii mai vor să ascundă acest lucru. Puteţi fi şi un om trimis de cei care l-au torturat şi acum vor cu orice preţ să ascundă adevărul. Eu spun adevărul pe faţă, pentru că mulţi îl ştiu, dar nu îl spun”.


.

Niciun comentariu: