sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Castele de ghiata



Aflu si eu intamplator acum doua zile despre o noua ecranizare  a filmului "Castele de ghiata" in 2010.
Cu unele mici modificari ,scenariul este cam acelasi,insa trairile personajelor in acest caz,le gasesc  chiar insuficient reliefate, prea in treacat,de suprafata.Evident ,s-a preferat a se insista  mai mult pe anumite imagini spatiale metaforice pe care acest minunat sport artistic le poate oferi publicului sau intr-un mod cu totul aparte. Nu e rau,dar totusi ,dat fiind subiectul dramatic,nu poti neglija aspectul psihologic ,de a-l trata cu o anumita masura artistica !.
 Prefer ce vreau sa spun , versiunea din 1978,in care se simte o anumita tensiune interioara,unde altfel se coreleaza trairile personajelor sale,altfel se resimte emotia!
Oricum merita vizionat,fie doar si de dragul acestui sport nobil si a subiectului in sine!


Filmul vechi nu este disponibil online pe net,insa puteti gasi noua productie din 2010!
Vizionare placuta!
(cautati "filme online ice castle")





2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Iubesc patinajul artistic. Alunecarea pe gheaţă îmi dă senzaţia plutirii, iar dansul pe un patinuoar este absolut fermecător. Chiar îmi doream să văd un film frumos aşa că recomandarea ta vine la timp şi-ţi mulţumesc !

Modart spunea...

O sa-ti placa,cu siguranta!
Chiar daca l-am mai criticat eu nitel,subiectul e captivant ,iar finalul neasteptat il propulseaza ca impresie in mod aparte.
Filmul a facut casa mare in prima sa versiune din 1978,nu este intamplator acest remake!
Iti mai recomand un film recent vazut "Rosu ca cerul",un film italian inspirat de un caz real.Vezi ca e cu cateva articole in urma prezentat!
Vizionare placuta!