sâmbătă, 28 martie 2015

Deruta

Cred ca fiecare atragem ceva,indiferent ca vrem sau ba,indiferent ca facem sau nu un anume efort,ca meritam sau ba.Poti atrage banii spre exemplu,pana si daca nu faci nimic vin ei la tine pe o cale...poti atrage prieteni multi chiar daca nu dai nimanui un telefon ,te cauta ei!
Ori spre exemplu iarasi,poti atrage din necazuri chiar daca ai un suflet milostiv,ori sa se tina scai de tine gafele,chiar daca esti foarte atent .
Se vorbeste de cauza-efect ,de cele mai multe ori...dar daca exista ceva dincolo de acest raport,o stranie lege a atractiei in functie de anumite coordonate astrale ce ne definesc locul intr-o anumita matrita transcedentala?
Afirmam ceva pentru ca ne este dat sa-l afirmam,adica  avem acces catre.Nu tine asadar de alegerea ,de vointa ta!
Te situezi in locul potrivit sau nu,de acest loc subtil in plan ezoteric depinde soarta si destinul tau.

Doamna FB atrage dorinta multoa de a o ajuta  Straniu ,ea ii judeca aspru pe toti,ii desconsidera. insa nu stiu cum se face ca multi dintre acestia o ajuta, au consideratiune fata de ea.Personal,am foast alaturi de ea de atatea ori,am iertat foarte multe in ceea ce priveste atitudinea ei,desi ,nu exagerez,m-a indurerat adeseori cu ignoranta ei.
Logic ,nu prea merita cum s-ar spune,prea mandra,orgolioasa,prea din cale afara de maximalista,de critica..
De s-ar putea vedea bine o clipa pe ea insasi,ar lesina in clipa urmatoare din deceptie si sila de sine!Judecand cu aceeasi masura,adica  dupa propriile afirmatii si exigente.

Si totusi,ea este in continuare ajutata,inteleasa,cautata.Chiar iubita!

Cum au unii fara prea mult efort sau chiar deloc,ceea ce altii isi doresc cu disperare si fac atatea eforturi!
Cat nonsens!
Doar aceasta legea a atractiei ar putea explica unele...dar ea la randu-i ma intreb,cum este determinata,exista criterii cauzistice sau doar e asa o nimereala a sortii,o pura intamplare!?Caci daca ar exista o logica,s-ar stabili aceasta lege in functie de ea,desi dupa exemplul dat ,nu vad raport cauzistic.
Ori  exista o logica divina  intr-un plan prea subtil si complex pentru  intelegerea noastre omeneasca?

Oare e adevarat ca nimic nu este intamplator?
Sau poate sunt si lucruri chiar intamplatoare care pecetluiesc demersul vietii noastre in multe feluri.
O intamplare care evolueaza intr-un fel si-si creeaza in timp legile ei.
Astfel s-ar putea  spune cumva ,ca intamplarea insasi e o lege:Legea intamplarii.









4 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

După părerea mea, lucrurile sunt mult mai simple: nu este aşa cum crezi. Astfel de persoane sunt foarte înşelătoare. pot mima afecţiune şi frumuseţe morală astfel încât se fac iubite,dar până în momentul în care sunt contrazise şi atunci îşi scoate la iveală sufletul cel negru şi prietenia/iubirea se curmă! Nimic nu poate dura pe piedestal de noroi, chiar dacă deasupra are o poleială aurită !!

Modart spunea...

Tie nu ti s-a intamplat sa faci cum vrea cineva.sa vrei sa-i fie aproape desi nu prea se merita daca este sa pui in calcul cum se comporta cu tine?
Unii pot avea control asupra ta...e ceva ce nu tine de logica lumeasca,e un soi de magnetism!
Cred ca fiecare atragem ceva anumeinca de cand ne nastem!

Aurora Georgescu spunea...

Ba da şi chiar au fost astfel de persoane, dar am abandonat destul de repede cursa fiindcă îmi dădea senzaţia de "tangou-degeaba" şi atracţia se transforma în dezgust. Nu am simţit niciodată că ar avea cineva control mental asupra mea. Tot ce am făcut (şi am ales uneori chiar variante neplăcute dar necesare!) a fost numai cu voia mea în deplin discernământ. Este poate motivul pentru care nu pot fi hipnotizată (la propriu!). Dar ştiu, cred şi înţeleg că există persoane care îşi doresc atât de mult o anume atitudine din partea acelei persoane, încât li se crează senzaţia că acţionează ca în transă. Cu puţin efort se poate ieşi din astfel de stări. Totul este să vrei cu adevărat să părăseşti acea persoană.

Modart spunea...

Poate...insa ia citeste despre cazul pictoritei prezentat in filmul "Big eyes"...cum a fost posibil asa ceva?
Iata cazul care m-a pus pe ganduri ,ca ar exista anumite capacitati ale omului de a atrage ceva.
Ca unii te pot poseda,ca e foarte greu sa te sustragi inrauririi lor.
Da, si ea s-a desprins pana la urma ...si-a gasit libertatea,dar nu i-a fost usor,au trecut gramada de ani, si datorirta unei anume conjucturi areusit se pare sa razbata ,sa infrunte situatia!

Exista oameni care au puterea sa transmita fie doar si prin gandurile lor raul asupra cuiva,,,sau binele.
Citeam candva ,nu prea credeam.
Acum ,cred in asa ceva !