miercuri, 28 februarie 2018

Viata...

"Viata nu este ce vine la noi,ci ceea ce primim noi de la ea!"- William George Jordan

luni, 26 februarie 2018

Buna sa-ti fie inima !!!



-Buna ziua lele Marie!
-Buna sa-ti fie inima flacau!

Candva, la tara,copil fiind ...eu asa imi aduc aminte ca se raspundea uneori la salut!
Bine ar fi sa revenim la acest salut-indemn al inimii bune!
O zi e buna cand inima ti-e buna!

duminică, 25 februarie 2018

Teatru/Titanic Vals



O gasesc cu mult  mai reusita,mai savuroasa si stralucita aceasta versiune decat celebra ecranizare din 1964 cu Birlic!(exceptand rolul acestuia)
Dorina Lazar...la superlativ!

luni, 19 februarie 2018

Ingerul de la Auschwitz \ Film :Din cenusa


,,Am tratat pacienţii cu vocea mea, spunându-le poveşti frumoase, spunându-le că într-o zi vom avea din nou aniversări, că într-o bună zi vom cânta din nou. Nu ştiam când este Rosh ha-Shanah, dar simţea că se apropie odată cu venirea frigului. Aşa că, am făcut o petrecere cu pâine, margarină şi câteva bucăţi de cârnaţi murdari pe care i-am primit la masă. Le-am spus că în seara asta sărbătorim Revelionul, şi că de mâine va veni un an nou, mai bun”.

Gisella Perl(1907-1988)-doctor ginecolog nascuta in Sighetul Marmatiei,supravituitor al holocaustului

Sursa:
http://stiri.rol.ro/s-a-nascut-sighetu-marmatiei-si-a-avortat-peste-3-000-de-bebelusi-dar-secretul-ei-a-iesit-la-iveala-foarte-tarziu/

Povestea cutremuratoare a acestei femei extraordinare a fost ecranizata in filmul"Din cenusa"(2003)



Ca medic, s-a ocupat de sănătatea femeilor din lagăr, fiind nevoită să lucreze fără mijloace adecvate (antiseptice, feșe, apă curentă). Prin practicarea întreruperii de sarcină (și aceasta în condiții de clandestinitate) reușește să salveze multe femei însărcinate, care ar fi fost maltratate, torturate și ucise de Mengele, fie folosite pentru experimentele sale, sau chinuite pentru existența nou-născuților, considerați o povară, conform Wikipedia.

duminică, 18 februarie 2018

Inima si gandul

Dr. Rollin McCarty, director de cercetare la "Institutul de matematica a inimii"(Institute of HeartMath) din Boulder Creek,California, a descoperit ca inima este cel mai mare "creier" al corpului. Aceasta prezinta neurotransmitatori care semnalizeaza si influenteaza anumite aspecte ale gandurilor superioare in creier. McCarty a descoperit ca atingerea si concentrarea mentala asupra inimii duce la sincronizarea undelor cerebrale intre oameni !! Atunci cand doua persoane isi concentrau ganduri de iubire asupra inimii, ritmul cardiac cel mai "coerent" dintre cele doua a inceput sa antreneze creierul celeilalte persoane.
Pentru ca intentia sau gandul transmis sa aiba un efect cat mai puternic, emitatorul (persoana care emite gandul) trebuie sa fie cat mai ordonat mental si emotional. De asemenea, credinta, motivatia si compasiunea joaca si ele un rol deosebit de important.

Mai multe informatii :

vineri, 16 februarie 2018

Film/Haricleea Darclee

Filmul il gasesc mai cu seama  un fel de colaj muzical,decat vreo reusita realizare cinematografica a vietii artistei.
Nu poti  desprinde prea mult despre personalitatea ei,despre confruntarile si trairile  ei in plan uman si profesional.Asta mi-as fi dorit sa aflu,aspect insa foarte superflu si sters  abordat.Sunt indeosebi marcate muzical anumite etape ale carierei celebrei brailence,cea care a fost considerata la vremea ei timp de un sfert de secol ,drept  cea mai mare soprana a lumii !
.Compensatia acestui lips cinematografic,o da calitatea muzicii interpretate de nume de prima marime ai scenei de belcanto din Romania.Pentru muzica in sine,chiar merita vizionat!
Vocea Haricleei apartine Artei Florescu...exceptionala!!!




joi, 15 februarie 2018

miercuri, 14 februarie 2018

Doctor de la Dumnezeu



Mi-a umplut sufletul cu un anume fel de bucurie, greu de descris in cuvinte.Ce destin neasteptat,de-ar fi asemenea lui mai multi!

Eu demult am spus ca biserica ar trebui sa aiba medicii si avocatii ei pentru cei multi nevoiasi!
Iata asadar ca se poate!De-ar exista prin intreaga tara asemenea clinici si medici ar insemna ca am pasit intr-o noua era a spiritualitatii crestine.Una faptica ,mai aproape de spiritul iubirii hristice!
Da Dumnezeu modele de urmat,dar cati le urmeaza?

marți, 13 februarie 2018

Desenul animat/Povesti ortodoxe






Exceptionale calitati picturale si un stil de redare a naratiunii in care expresia plastica are in vedere  anumite metafore spatiale si poetice.Le-am urmarit special pentru modul de realizare,chiar daca nu sunt titrate in romana.Sunt cadre care ele insele sunt o poezie prin frumusetea  grafismului si acorduri cromatice de un rafinament si o frumusete desavarsita.
Iata un material ce merita studiat  pentru cei care iubesc pictura,fie amatori,fie studenti si chiar pictori profesionisti.
Iata o  lectie despre pata picturala si diversele ei forme de vibratie,despre armonie prin gama de griuri colorate si acorduri stralucitoare de culori pure.Un stil sensibil,aparte in redarea personajelor,a miscarii.Ce incantare pentru ochi si suflet in aceste picturi miscatoare!!!
Altminteri,o veritabila si remarcabila interferenta dintre pictura si cuceririle ei istorice  cu  acest gen mai nou numit desen animat.
In acest caz ,incontestabil avem de a face cu Arta in toata puterea cuvantului!

Mentiune:Stilul scolii Disney il gasesc chiar profan in comparatie cu acest stil..si nu e vorba de subiect ,ci de maniera de abordare la nivelul mijloacelor specifice de redare in acord desigur cu o anumita capaciate de transfigurare artistica !Basme celebre sunt siropoase,idilice in maniera Disney,nu au miez,nu prind sensul si talcul povestii in ce are ea grav,durabil , monumental.
Sper sa gasesc un exemplu comparativ  in acest sens pentru o postare viitoare.

ps: La capitolul umor,fantezie in acest sens si scene pline de dinamism ,ei da, aici americanii sunt exceptionali!



Dansand in strada/Improvizatie



Cred ca ar fi interesant sa-ti incepi ziua cu un mic exercitiu de dans!O scurta improvizatie de moment dupa cum te poarta gandul si simtirea ...
Indiferent de vreme sau de starea ta..dansul tau poate reprezenta  o forma minunata de invocare a luminii,a iubirii si frumusetii ei desavarsite!!

luni, 12 februarie 2018

Creativ/casuta din chibrituri (fara adeziv!)


Iubesc tot ce tine de simtul constructiv,de inventivitate si imaginatie!
Ai ceva rabdare...in rest,sper ca te-am provocat suficient daca vei urmari materialul postat!
Succes!


sâmbătă, 10 februarie 2018

Film /Validation



Film motivational de scurt metraj,cca 15minute!
Absolut minunat,o incantare sa-l descopar!
Da mai departe!

Incredibila Olga Korbut - paralele 1972



Nota pentru acest exercitiu incredibil ca si dificultate pentru anul respectiv,a fost 9.80!
Intrebarea mea: de ce nu a obtinut un 10?!!
Acum ,sa fim sinceri,gimnastica romaneasca nu a excelat la vremea respectiva  prin  asemenea exercitii in care pe langa siguranta executiei se adauga un nivel deosebit de dificultate si fantezie creatoare.
Nadia niciodata nu a riscat prin elemente noi dificile!

Spune o vorba "Cine nu risca ,nu castiga!"...ei bine, noi in gimnastica nu  am riscat, dar am castigat adeseori.De ce?Pentru ca atunci cand risti,ai si ezitari uneori,ezitari care sunt depunctate.Noi am ales o cale mai lejera, am mers in general pe ideea de a executa elemente mai usoare,dar curat executate .
De ce astazi nu mai luam atatea medalii ca odinioara,e simplu,astazi se noteaza si conteaza fr mult dificultatea unui exercitiu!

Incontestabil scoala ruseasca de gimnastica a fost superioara celei romanesti,si nu ma refer atat la dificultate ,cat la preocuparea fireasca  pentru compozitii complexe,la acel aport  de imaginatie si spirit nou inovator in acest sport!Asta am remarcat si la vremea respectiva copil fiind,tineam fireste cu Romania,dar oftam si mi se parea nedrept cand vedeam diferenta mentionata.

Nadia avea acea simplitudine calma si  nobila in evolutia ei,Olga avea indrazneala si curajul teribil de a sfida orice tipar,rutina,conservatorism !
Sortii ai ales-o pe Nadia sa castige Montrealul in 1976,unii insa spun ca Olga trebuia sa fie marea castigatoare!
Voi,ce credeti?






joi, 8 februarie 2018