marți, 6 august 2013

Memories...



De ar fi cantat doar acest cantec in viata ei,ar fi fost zau suficient de a realiza ascultand si vizionand acest moment   ca este vorba de ceva special,aparte,ca ea este daruita cu un farmec unic,iesit din comun..Iata cel mai frumos "Memories" (hit-ul Barbarei Streisandt)din cate am auzit !
Ea ,pe langa frumusetea si nobletea vocii,furnizeaza un fascinant poem  publicului prin expresia chipului ei.Canta ochii,zambetul,pana si coafura ei canta aureleoland  chipul cald luminos  ce se daruie printr-o candida transpunere emotionala...Mireille ,ea toata este aici un poem muzical fabulos!

Ma tot bucur cand citesc comentarii apreciative a celor ce abia au descoperit-o pe net...fie mai tineri,fie adulti,sau mai in varsta.Unii au devenit subit fanii ei,hipnotizati de vocea si prezenta ei scenica.
Ea, am spus-o si voi repeta mereu,,, este ca dintr-o alta galaxie,este cu mult peste orice canon de reprezentare omeneasca,adica are "acel ceva infailibil" cum spun unii critici de arta cand vorbesc despre artistii cei mai inzestrati.

Ea este chiar o prezenta miraculoasa emanand solaritate si o nobila frumusete.
Aici,o gasesc Sublima!

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

O ascultasem și înainte de a te fi auzind vorbind despre ea.. dar, de câte ori aduci o altă melodie și o ascult,chiar am convingerea că ai dreptate s-o iubești atât!

Are ceva magnific, da, ceva nepământesc- nu doar în voce. În felul ei de a fi!
Astă seară i-am simțit atingerea vocii ca o vrajă, ca o blândă învăluire......

Modart spunea...

"Are ceva magnific, da, ceva nepământesc- nu doar în voce. În felul ei de a fi!"...ei da, cam asta tot incerc eu a spune,si ma tot repet probabil in articolele dedicate ei!...
Vechii greci,vorbeau de un retetar subim in arta,o simbioza inte morfologie ,miscare si expresie artistica...ea a reusit acest lucru in muzica in opinia mea,o fericire dumnezeiasca plasmuita in tot ce-i apartine.Chip in sincron cu expresia vocala si minimalismull gestic ce merge prin emotia transpunerii artistice pana la lacrimi adeseori....FANTASTIC!
Sobra,majestuoasa..calda,solara,o cariatida in templul muzicii!