sâmbătă, 5 aprilie 2014

Casa frumoasa ,servire proasta...

Undeva in oras cineva a cumparat  un bar care arata jalnic si a inceput sa-l modernizeze .Incetul cu incetul de la luna la luna a tot modificat si adaugat...mobilier nou de lemn ,flori,televizoare,diverse obiecte decorative. Deseori,patronul insusi,evident un om cu mult bun gust si un perfectionist ,mai adauga cate ceva nou,mai face unele retusuri,schimbari,luand in consideratie cu maxim interes aspectul fiecarui coltisor,perete,adica orice detaliu ambiental.Mereu e loc pentru ceva nou,pentru frumos.Apoi,la asa investitii te-ai fi asteptat desigur la preturi mai piperate Ei nu, preturile sunt chiar acceptabile,nu ustura pe nimeni la buzunar!
Toata stima si respectul meu domnule,iata exemplul care reconfirma acea vorba din batrani, si anume ca omul sfinteste locul.
Pana aici toate bune si frumoase,dar totusi...

..ceva lipseste domnule patron..
Ceva fundamental.
Calitatea servirii,sufletul ei!

Nu tu un zambet barem,nu tu un raspuns cand spui "multumesc" ,fete anoste,o atitudine total inflexibila ,lipsita de acel aport uman,cald,primitor.Barmanii parca ar fi tonomate....este din pacate o realitate des intalnita in aceasta tara!
Culmea culmilor,unii cica au terminat si cursuri pentru asa ceva.

Puteti face domnilor barmani,chelneri si jonglerii cu consumatia clientului,daca lipseste capacitatea de a relationa cu clientii,de a servi cu bucurie,politicos nu din datorie "pe tava" ca un tonomat,nu ati invatat chiar nimic.Dar asta depinde de tine in primul rand,ca om!
Ori daca nu va face placere sa serviti,lasa-ti atunci  pe altii care au aceasta calitate.Patronilor,nu mai angajati asadar pe baza de pile,prietenii,obligatii,etc
Si mai strigator este cand asemeni barmani mai asteapta si bacsis,sau si mai si cand si-l opresc singuri facandu-se ca nu au rest.Clienti,nu le mai dati nimic in plus cand evident nu se merita.S-au invatat cu nesimtire,ca ar fi firesc asa ceva.
Un tonomat cel putin, nu cere sau opreste bacsis!
In plus,poti sa-l si programezi sa multumeasca,ba iti si canta ceva daca ai facut consumatie casei!

Si sincer, l-as prefera decat asemenea specimene umane lipsite de bun simt elementar!



MENTIUNE.Revenind la acest articol astazi 20 aprile 2019,tin sa adaug ca barul s-a desfiintat cu vreo 2 ani in urma!
Afacerea asadar a falimentat!Concluzia mea e una;"Degeaba casa frumoasa daca cine e gazda nu e omenoasa!"Ori cum spune un vechi dicton;"Omul sfinteste locul!"!
Imi pare rau  de efortul patronului,a avut grija de totul mai putin de ce era esential,servirea!!!






Niciun comentariu: