sâmbătă, 29 aprilie 2017

Singuratatea si sinuciderea

Cineva imi recomandase un link despre Alain Delon...nu l-am gasit,insa am gasit alt articol in care se vorbea despre intentia celebrului actor  de a se sinucide.
Stupoare!
Motivul,pe scurt,singuratatea!

Nu-l cred..habar nu are ce se inseamna cu adevarat acest sentiment!Poate faptul ca nu mai e atat de mult in centrul atentiei precum in tinerete,il face sa se simta la cei peste 70 de ani ai sai,mai putin iubit ,mai singur!
Cand ai faima ,bani,frumusete..nu ai cum sa fii singur!Doar daca tu respingi oamenii din anumite motive!
Poti ajuta,poti darui..sunt mereu oameni care au nevoie de ajutorul cuiva,,,e pacat sa te plangi cand poti si nu o faci!E un soi de narcisism in asta!
Vine o varsta apoi,cand singuratatea e chiar recomandata uneori,in anumite momente,pentru a rememora,medita si decanta asupra rosturilor si semnificatiilor vietii tale ,pentru a te apropia astfel in cuget si simtire mai mult de Dumnezeu,de izvorul vietii tale!
Lasi  orgoliile si ravna lumeasca in urma,,nu mai pretinzi nimic lumeste un timp ,inchizi incet o usa a eului,si te pregatesti sa  fii vrednic pentru a deschide  usa cea mare catre lumina cea pura si sfanta!

Daca ai primit unele daruri in viata,ai datoria sa te folosesti de ele pentru a-i ajuta pe cei mai putin daruiti,norocosi sau privilegiati de soarta!E un test al iubirii!
Mereu o dau exemplu in acest sens pe Margareta Paslaru,al carei crez in viata este:

"In tinerete ne straduim sa ne facem un nume.
La maturitate,trebuie sa folosim "numele",spre binele altora." 

Astfel ii doresc si lui Alain Delon ,sa-l preocupe ce poate darui lumii  prin "numele "sau ,sa se gandeasca la cat de mult bine ar putea face in lumea asta,pana in ultima clipa a vietii aleasa de Dumnezeu!
M-am intristat profund pentru ce a spus"Nu-l las pe Dumnezeu sa aleaga!"
Pai..Dumnezeu a ales sa-i  dea,gramada,,,si fireste, tot El se cuvine sa aleaga ceasul despartirii tale lumesti.
Eu inteleg asemenea ganduri omenesti,cand sunt traume profunde in viata omului,cand nu mai suporti un stres,esti panicat,foarte indatorat,grav bolnav,etc ..dar in acest caz,e chiar prostie si pacat!




.


3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Iată: am g[sit ceva pe google.În linkul despre care îți vorbeam, Alain Delon era invitat chiar în Palatul unde se turnase Ghepardul. După 50 de ani. Era o stare emoțională extraordinară!
http://www.cotidianul.ro/palermo-palatul-valguarnera-gangi-si-valsul-din-ghepardul-283039/

Modart spunea...

Ma uitam la splendoarea interioarelor acestui palat in stil baroc...ce poate face fiinta omeneasca,,,cum de e posibil?
Uite un motiv,un miracol. ptr a intelege ca omul este chiar o fiinta indumnezeita!
Am spus-o adeseori,,,arta este un garant al unei obarsii divine,,,ptr ca prin contrast cu ororile razboiului care il definesc pe om mai cu seama ca animal instinctual, arta prin armonie si splendoare compozitionala vine si il ridica la nivel de Spirit ales,privilegiat in Univers!
De unde frumusetea asta desavarsita?Nu cred o clipa ca se poate savarsi prin tine insusi..e un dar,un har!
"Frumosul este echitatea absoluta!"-Brancusi

ps; Articiolul nu este despre Alain Delon!

INCERTITUDINI spunea...

http://www.ziarulmetropolis.ro/alain-delon-premiul-pentru-intreaga-cariera-la-tiff-2017/