miercuri, 7 octombrie 2015

Film/Chico Xavier

Xavier catre sora medicala inaintea unei operatii:
-Stai linistita,voi muri (dupa spusele Spiritului cu care vorbea din copilarie),cand toata Brazilia va fi fericita.
Sora zambind:
-Atunci inseamna ca nu vei muri niciodata!


  • A murit la 92 de ani(2002), la 10 ore dupa ce echipa de fotbal a Braziliei a castigat pentru a 5-a oara cupa mondiala.Intreaga natiune era fericita!




"Cand lacrimile ne reflecta dorul iluminat de speranta,prietenii nostri dezancarnati ne spun ca acele lacrimi le fac bine,fiindca ele lumineaza calea celora care sunt pomeniti cu imensa iubire.Dar cand lacrimile reflecta revolta noastra impotriva planurilor Divine pe care nu le putem intelege,cand aceste lacrimi ne tradeaza  revolta si mania,aceste lacrimi ii ranesc pe cei dezancarnati,la fel de mult ca si cei incarnati."-(Chico Xavier)


  • Chico Xavier a scris 412 carti,vandute in peste 40 de milioane de exemplare,carti traduse in 33 de limbi.
  • Intotdeauna a negat de a fi autorul cartilor.Nu a incasat drepturi de autor,toate veniturile au fost cedate unor institutii de caritate.
  • In 1981 a fost propus la  premiul Nobel pentru pace.

Nu am crezut niciodata in reincarnare,in spiritism nici pe atat...acum ,vazand acest film, am ramas total consternat.Un lucru mi se confirma tot mai mult,adevarul e departe de noi,adica nimeni nu detine adevarul absolut!
Insa cert este,ca dincolo de moarte,exista viata!Greu sa accepti o inselatorie in acest caz,am tot stat si meditat lunad in calcul tot felul de aspecte .Argumentul major,numarul fantastic de publicatii ! Doar sub un asemenea  dicteu poate fi realizabil!

ps:Conform filmului biografic era un om chiar smerit si credincios.Deseori apela la rugaciunea fundamentala "Tatal nostru",rugaciune despre care dogma crestina spune ca alunga dracii,asta o spun apropos de acuzele vehemente ale bisericii impotriva practicii sale ca medium,practica catalogata drept satanica.!
Chiar asa oare?!



Niciun comentariu: