vineri, 18 mai 2012

Origami Decoratiuni





Structuri poliedrale prin asamblare module obtinute prin tehnica origami.

Frumusetea geometriei poate fi descoperita prin asemenea constructii origami prin care se pot alcatui piese extrem de variate si atractive ca elemente de decor.Spiritul sferic sau stelar da farmec oricarui spatiu,este firesc acest fapt deoarece el reprezinta una din formele esentiale ce defineste ordinea si armonia cosmica.

4 comentarii:

irina spunea...

În afară de hârtie, mai este vreun alt material care se pretează la construcţia decoraţiunilor Origami?
Sau se pot face combinaţii dintre decoraţiuni de hârtie aplicate pe structuri din alt material?
Ştii de ce întreb? Când erau kinderii mei mici au avut -printre altele- ca temă şi câteva astfel de construcţii, bineînţeles mult mai simple. Şi tot bineînţeles că mumă-sa a lucrat cot la cot cu ei. Însă, fiind aşa de fragile, numai că nu le-au dus la şcoală sub un clop de sticlă, ca nu cumva, Doamne fereşte, să se strice.
În altă ordine de idei: felicitări pentru migală şi pasiune! :)

Modart spunea...

Irina,sa stii ca daca le asezi unde trebuie raman valabile ani buni de zile ca decor...in rest tocmai asta este farmecul..fragile ca si viata noastra efemera si altminteri minunate exercitii pentru minte si suflet...nu este posibil cu alt materiale!Daca vrei un produs mai rezistent,poti sa intervii ulterior cu anumite lacuri,solutii...
Atentie acestea nu sunt kirigami!!!...

Multumesc de aprecieri...migala,ei as,nu-i capitolul meu forte...e provocare pentru minte alocand un timp moderat ca executie ...experienta multa apoi.

Mihai spunea...

Foarte frumos. La fel ca toate postarile pe care m-am uitat. Despre origami aflasem in urma cu ceva ani de la un copil pe care il antrenam la sah.

Modart spunea...

Ce copil destept...dincolo de partea ce tine de frumos este acel exercitiu minunat de constructie in stransa legatura cu ratiunea matematica.
Multumesc!