marți, 4 decembrie 2012

A fi mai bun/Va pensiero

Mergeam pe strazile orasului si la un moment dat trecand pe langa un renumit restaurant brasovean,aud acordurile celebrului "Nabucco" a lui Verdi in interpretarea lui Albano.O minunatie !!!Nu stiam pe atunci ca ar fi performat acest cantec,asa ca am pornit mai apoi in cautarea lui si iata-l aici :



ps:Nu-i asa ca are valente terapeutice deosebite? Intotdeauna aceasta arie a lui Verdi m-a binedispus in mod aparte...sa zbori ai vrea,sa uiti de toate relele,sa imbratisezi pe lumea toata!
Zi buna sa aveti parte!

2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Deşi ştiu bine melodia şi cunosc pe dinafară versurile, am plâns, aşa cum fac de fiecare dată când ascult acestă compoziţie divină. Am plâns din prea plin sufletesc, ca o descătuşare care înlătură tot răul din om.
Probabil că atunci când ai spus că are valoare terapeutică ai făcut-o din intuiţie. Eu confirm acest lucru din experienţă proprie. Intr-un anume moment al vieţii a avut efectul pe care un geamantan de medicamente nu l-a avut.Il ascuiltam în interpretarea Nanei Mouskouri sau ansamblu coral. Nu l-am auzit până acum în interpretarea lui Al Bano, dar susţinut de cor este absolut senzaţional.

Modart spunea...

Am ascultat-o si eu deseori candva in interpretarea Nanei,totusi in italiana rasuna mai frumos decat in franceza,iar Albano ii reda mai multa forta necesara pe refren.
ps; Exista anumite cantece care au o deosebita foarta terapeutica,meloterapia nu-i o gluma,si pe mine m-a ajutat mult!