vineri, 21 decembrie 2012

Muzica celesta/Vivaldi:Vis de iarna...



Cand prin ceruri canta ingerii cu siguranta asemenea Muzica imbratiseaza Universul!
Aceasta este cea mai lirica parte din" Iarna "lui Vivaldi,si poate cea mai lina si suava piesa muzicala din istoria muzicii.

Ninge!... dalbe firimituri  cristaline se astern   tacute si cuminti peste a noastra lume gri,pogoara cerul in mangaieri  scanteietoare peste pamant.
Fie-ne iubirea asemeni, mai scanteietoare si curata ca niciodata,caci Nasterea Pruncului Sfant e simbolul si indemnul renasterii noastre dumnezeiesti!



Iarta-ne Doamne pentru atatea rataciri ale inimii noastre.

2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Am ascultat cu ochii închişi şi am lăsat imaginaţia să zboare... încerc să găsesc acele cuvinte care să exprime sublimul trărilor şi nu le găsesc. Ca nimeni altul, Antonio Vivaldi a fost preocupat de culoarea, timbrul şi specificitatea melodica a fiecarui instrument desăvârşind armonizarea ce a născut perfecţiunea şi a dat unicitate, realism, dar şi visare şi dumnezeire compoziţiilor sale. De câte ori ascult acest fragment muzical îl simt ca o expresie a unei iubiri purificate şi sufletul tinde spre acea înfrăţire spiritualizată cu cei ce mă înconjoară...
Fulgul de nea! E minunat! Poartă în el frumuseţea şi puritatea gândului. A ajuns la mine şi arămas la fel de frumos!

Modart spunea...

Da,este de un lirism desavarsit,dumnezeiasca!Un mesaj de infratire cum spui si tu in spiritul unei iubiri purificatoare.