joi, 5 noiembrie 2015

Colectiv/Atitudinea bisericii

Si in politica cand se primesc critici vehemente,se fac jocuri de culise prin care se incearca cat mai rapid pe diverse cai mizere,eschivarea sau replierea ca totul sa aiba acoperire,justificare,adica se ascunde imediat gunoiul pentru a se musamaliza vina .
Insa de la cei pretinsi cu har dumnezeiesc,care slujesc pe Hristos,care sunt plini de invataminte crestine,fireste avem cu totii alte asteptari!!!!
Vrem Modele de conduita civila!


S-a criticat in urma tragicului incident de la Colectiv, faptul ca abia dupa 4 zile a venit un preot sa oficieze o slujba.
Acum spun ca au trimis preoti in spitale ca sa fie alaturi de victime si familiile lor.
Ma rog,fie si  mai tarziu decat niciodata.Dar totusi,e rusinos si jalnic,urmatoarul fapt,,ai nevoie de o voce critica venita din partea unor atei spre exemplu ,ca sa procedezi cum se cade?!!!
Ce-i asta?
A trait Iisus in spatele unor ziduri ,rugandu-se pana la adanci batraneti,?NU!A trait  trait prin lume, a intrat in casele oamenilor,a cinat cu ei,le-a ascultat pasurile, a fost alaturi de saraci,de bolnavi ,i-a alinat,vindecat,etc.

Va aduceti aminte ca la Revolutie sa fi vazut,auzit de prezenta vreunui preot prin multime ca sa-si exprime aderenta la protestul unei natiuni fata de un sistem dictatorial? Nu!
Dincotra , la Timisoara de unde a izbucnit  flacara revolutiei, au inchis portile bisericii, iar multi au murit neavand un posibil refugiu .Cumplit gest din partea celora care servesc Casa Domnului!

Zilele acestea,a doua mare manifestare civica de protest fata de coruptia si mizeria din tara dupa cea din 89, ati vazut vreun preot barem sa manifeste in semn de solidaritate fata de of-ul unei natiuni ce o reprezinta ?!
Nu!

Sa nu o cotiti ca biserica nu face politica,ca voi va  supuneti inaltei stapaniri,ca voi va rugati mereu,si povesti de astea... este vorba de a va marturisi cu Prezenta  un crez  atunci cand o situatie critica se impune.
Sa fi avut si voi de spus un NU raspicat impotriva minciunii si coruptiei care a imbolnavit aceasta natiune!
Asta nu inseamna musai  ca faci politica!
Desi ,sa avem pardon,faceti politica prin atatea reverente in fata celora care guverneaza aceasta tara.Fireste, pentru scopuri personale!
Cum ramane oare cu a nu sluji la doi stapani?
Ori cu vorba biblica,credinta fara fapte ,e ca trupul fara suflet?

ps; A fost prezent un preot catolic la tragicul incident de la Colectiv!Foarte interesant , cerea iertare in numele breslei crestine pentru acel absenteism ,,,bravo lui!
Implicarea in social a bisericii ortodoxe(catolicii cu mult peste,o spun ca si ortodox cu mahnire) a inceput mai cu seama datorita vocilor critice de ani buni de zile...imi pare rau ca trebuie sa o spun,trebuia sa va fi atutosesizat de mult,unde e harul inimii care striga de ce este nevoie!?
Ce se intampla Doamne !?




Niciun comentariu: