joi, 5 noiembrie 2015

COLECTIV...

In primul rand am ascultat foarte revoltat asa ceva:


Citind comentariile,mi s-a parut foarte potrivita observatia cuiva ,un contraexemplu la afirmatia incendiara a acestui preot:
M-am cutremurat inca odata,cititi:


Cautand un  raspuns la intrebarea de ce tocmai in spatiul unei biserici,intr-o zi atat de  sfanta s-a intamplat acest fapt infiorator soldat cu moartea a 116 copii...s-ar fi ajuns la concluzia ,citez din articol:

"Pe vremurile acelea se obişnuia ca, în anii secetoşi, să vină în satele afectate un sobor de preoţi de la Patriarhie cu moaştele Sfintei Filofteia. Preoţii oficiau slujbe în câmp, iar când îi apuca seara prin vreun sat înnoptau, împreună cu sfintele moaşte, în biserica locului. Chiar cu un an înainte de tragedie, moaştele au stat în biserica din Costeşti. Se povesteşte însă că, după ce au plecat de la noi din sat şi au ajuns înapoi la Bucureşti, preoţii însoţitori ai moaştelor au observat că fuseseră furate două salbe din aur aflate alături de relicvele sfinte. Dumnezeu s-ar fi supărat tare pe sătenii din Costeşti şi i-a pedepsit, luându-le copiii". 

Rezulta din ambele cazuri de un tragism cumplit,ca Dumnezeu pedepseste,ca ar fi resentimentar ,razbunator!
Asa sa fie oare?

Oameni buni,Dumnezeu a semnalat prin anumite legi,porunci(zece in Vechiul Testament,doua ,cele mai mari, in Noul Testament) cum ar trebui sa fim...insa noi in istoria noastra am ales adeseori altceva,ca suntem ignoranti,egoisti,nu promovam competenta,ca unii alearga dupa profituri mari in timp scurt,ca se minte mult,ca se fura,ca nu ne mai preocupa saracia,mizeria din jur,ca nu iubim asa cum ni se cere,ca am poluat natura,am defrisat muntii de paduri,etc,etc...toate astea sunt cauze care atrag fireste anumite efecte soldate uneori cu evenimente de un tragism covarsitor!!!Trist este ca pentru nechibziuinta unora,platesc masele,uneori oameni nevinovati,oameni cu teama de Dumnezeu,copii.

Nu mai dati atat vina pe Dumnezeu,si debarasati-va de acesta vorba;Dumnezeu pedepseste!!!!!
O lege in sine nerespectata atrage fireste anumite daune!
Nu ca si-ar dori Cineva  razbunare ,asa cum rezulta din afirmatia "Dumnezeu pedepseste"!
Daca un tata bun  plecat de acasa ii spune copilului sau sa faca ce vrea el,dar atentioneaza sa nu se joace cu focul,iar copilul nu asculta si moare in urma unui incident (au fost atatea cazuri),a cui e vina? L-a pedepsit tatal? Nu,neascultarea copilului a condus catre tragicul incident!

Suntem responsabili pentru alegerile noastre,,,adica ne autopedepsim prin neascultare,prin ceea ce alegem noi insine in calitate de fiinte lasate libere de a cugeta si actiona!
Inconstienta unora(determinata de multe alte cauze nocive)se plateste atat de scump!

Pentru lacomia unora ,plateste iata un Colectiv intreg...o tara intreaga!
Nu va mai saturarti de bani si functii inalte cu orice pret!
Iata pretul incompetentei,avaritiei,parvenitismului!
Valorile adevarate in tara asta nu razbat,mafia politica si din toate sectoarele administrative sociale,isi spune cuvantul!

Condoleante familiilor indurerate,putere de lupta celora care se zbat pentru supravietuire,speranta,multumiri medicilor dedicati meseriei lor care isi dau toata silinta si priceperea lor!
Dumnezeu e cu voi,Dumnezeu se foloseste si chiar de raul produs de catre unii in planul sau de restaurare-mantuire  a umanitatii...o spun marii teologi.

ADAGIO:Mereu cand au loc asemenea evenimente tragice ,ma duc cu gandul la cel mai cumplit capitol din Biblie: "Uciderea pruncilor"!
Raul actioneaza aici,are multe forme,posibilitati de a actiona...ni se promite insa o zi a judecatii supreme cand toate se vor aseza in matca lor fireasca,fiecare dupa fapta si rasplata.
Nu e vorba de pedeapsa,repet,am inceput sa detest acest cuvant ,ci de o potrivire fireasca in acord cu anumite principii si legi fundamentale  ce se stabilesc de un Creator spre armonia aceastei compozitii complexe numita Viata!
Dumnezeu vrea sa salveze,nu sa pedepseasca!
Ca nu respecti regulile unui joc,si nu poti participa la el ca atare,ca l-ai sfidat mereu,e problema ta,nu a lui Dumnezeu!
Daca un elev nu invata,chiuleste,huzureste,e cu gandul doar la distractii,,sa nu se mire ca nu trece un test important pentru care un profesor si-a dat toata silinta sa-l invete.Nu e profesorul rau,intolerant, razbunator,nu acesta pedepseste,tu ca elev  esti vinovat pentru indolenta ,trandavie,neascultare.
Primesti exact dupa cat ai dat,se numeste corectitudine,iar asta e un principiu divin ,pe care doar cei nesabuiti ,certati cu oranduiala dreapta ,il incalca!


Noi ne-am construit singuri aceasta lume,iar daca oranduiala noastra se abate de la cea din plan transcedental-superior,fireste ca se pot intampla multe rele!

Aceasta zi a Judecatii Drepte,este un imperativ  al inimii noastre daca o ascultam atent ...iar orice strigat puternic al inimii tale ca necesitate suprema ,nu poate fi decat  un Adevar!

"Caci cu inima se crede spre dreptate"-Romani 10.10














Niciun comentariu: