sâmbătă, 3 mai 2014

10 Ganduri scurte de moment(III)

1)Nu am inteles niciodata o parada de moda.Chiar asa, fara un zambet baremi pe fata!E clar,haina inaintea sufletului,suprematia ambalajului !Si ce inertie,nimeni nu vrea sa schimbe regula!
2)Lipsa reactiei cuvenite ,fie de bucurie sau tristete ,ma face sa sufar.Fara pasiune,emotie,viata ramaneam doar pamant.
3)De ce Adam si Eva nu au procreat inainte de caderea in pacat???
4)Cred ca suferinta si boala cuiva este adeseori o forma de a spala o karma colectiva negativa.Prea des aud ca esti bolnav pentru ca tu ai pacatuit.
5)Oamenii vor sa calatoreasca.De ce? Nu poti lua aminte pentru 1 minut baremi la frumusetea copacului din curtea blocului tau ,dar vrei sa vezi peisaje din alte tari.Adulmecam suprafete,impresii de fond fara continut.
6)Si Dumnezeu evolueaza!Tot asa cum un artist cunoaste o evolutie de la debutul tineretii  la anii senectutii.Planul sau creator spre exemplu  a evoluat de la legea talionului in "Vechiul Testament" la legea iubirii in "Noul Testament".Asadar in Creationism exista Evolutionism!Nu sunt curente ori teorii diferite!
7)Exista o singura familie,cea in care poti creste spiritual.Unii voteaza insa cu alte scopuri,doar lumesti,Dupa ani de zile  se mira ca ceva esential le lipseste cu desavarsire.
8)In ultimul timp ma fascineaza melcii.Ei nu se grabesc niciodata,nicaieri!
9)De ce sa rupi o floare cand o poti avea intr-un ghiveci?
10)Nu am venit pe lumea asta neaparat ca sa fim fericiti,ci mai cu seama am venit sa suferim in felurite moduri in numele iubirii care cere sacrificii.Si sa invatam despre bunatate.Asta tine de ceea ce parintele Staniloaia numea "Restaurarea" omului!O forma de reabilitare a creaturii in fata Creatorului ei.

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Imi plac( termenul nu suna bine..) toate ideile tale!
Cea despre moda ma distreaza!! chiar asa- mers de soldat, ele, manechinele, saracele slabanoage rau..fata neclintita. La ce bun? Daca ar fi sa porti ceva sin ceea ce vezi, tot asa ar trebui sa te deplasezi??

Nu poti ramane la a te bucura de farmecul unui copac..desi in toata frumusetea lui gasesti , la o scara redusa, intregul Univers!

De ce calatoresc oamenii? ei, bine- este si o evadare dintr-un loc al caruyi prizonier esti.( intr-un fel sau altul).

De ce iubesti suferinta??
Sensul vietii este BUCURIA!!

Modart spunea...

Desigura ca a calatori are o ratiune,cum spuneai spre exemplu,ca o forma de evadare.Eu ma refeream in special la verbul "a vedea"!!!
Tu crezi ca oamenii vad cu adevarat un copac? NU! Eu am un cult pentru ei,si raman stupefiat cum de nu am vazut ce era de vazut...necesita preocupare,dialog vizual,contemplare,nu asa impresii trecatoare.Sunt compozitii complexe,uluitoare!

Nu iubesc suferinta,o simt!!!
Iubesc pe cel capabil sa sufere,care vede,simte,se implica ,alina.Bucuria vine apoi.Da ,sensul vietii de apoi...aici ,e altceva.
Nu prea am vazut oameni bucurosi,fericiti care sa fie generosi ,iubitori,empatici,etc

Aurora Georgescu spunea...

Subscriu majorităţii gândurilor tale de moment şi mi-ar plăcea să le comentăm împreună pe toate. dar să le luăm pe rând, probabil în mai multe "episoade".
l. Parada modei! De unde expresie pe chipurile unor tinere care au renunţat la viaţa personală, unele chiar la tulburătoarea perioadă a adolescenţei când visele nu au praguri, în schimbul altei vieţi superficiale şi pline de vicii şi frustări, mereu în lumina reflectoarelor într-un război continuu cu concurenţa şi loviturile ei dure? Eu nici măcar nu le consider fiinţe vii ci nişte bieţi roboţi programaţi să facă bani şi aruncaţi în neant dacă nu mai produc! Roboţi care se lupta cu agonia faimei, sperand ca toate acestea o vor lua pe un fagas mai bun. Insa, uitandu-ne in urma, la modele precum Kate Moss si Naomi Campbell, vedem ca viitorul inseamna droguri si depresii constante. Şi atunci, de unde feţe care să exprime bucuria de a trăi, bucuria de a purta îmbrăcăpmintea pe care vor să o promoveze?
Să schimbe regula? Care din mare producători avizi de bani, sunt interesaţi de partea ce ţine de suflet? Scandalurile îi ţin pe prima pagina şi asta este o industrie acceptată de clasa al cărui spirit este înceţoşat de norul negru al banilor, clasă pe care eu o compar cu mărul putred în interior şi coaja strălucitoare!
2. Fără emoţie, nu este viaţă. Sunt bipezi care aleg să fie roboţi. Este alegerea lor şi eu îi privesc ca pe un produs hidos al dezumanizării în goana după averi , dar şi ca produs al tehnicizării extreme. Nu vor rezista fiindcă eu am certitudinea că omenirea se va întoarce cândva la statutul de om. aşa cum a fost creat.
Va urma...

Modart spunea...

Stii care este problema ...aceasta este procedura ce li se impune,sa paseasca fara a schita baremi un zambet,asa rece,distant,neutru.Care sunt ratiunile acestui marketing de imagine in moda,nu stiu.Am tot cautat intelege ,dar nu gasesc un raspuns satisfacator.Asa s-a incetatenit ca trebuie sa fie,de aceea am spus ca ar trebui schimbata ,aceasta regula stupida in opinia mea.Mai intai omul,apoi haina,pe cand dupa procedura standard ...haina face pe om ,simbolic vorbind.
Era tehnologiei a devansat umanitatea din noi,era tema unui film foarte interesant,al carui nume ..parca "Pouder" se numea...iata, nu stiu a-l traduce.Da e adevarat ca unii voteaza robotul in detrimentul Naturii!Tot mia mult,de mici copii sunt acaparati de tot ce tine de tehnologie.Natura devine aproape un mit.Trist,foarte trist...